• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.12.2019

22:35

JEDAN UKRAJINAC KLJUČAN ZA TRAMPA! Novi detalji istrage o opozivu!

Vesti

JEDAN UKRAJINAC KLJUČAN ZA TRAMPA! Novi detalji istrage o opozivu!

Podeli vest

Glavni savetnik ukrajinskog predsednika Andrij Jermak doveo je u pitanje valjanost izjava ključnih svedoka u postupku opoziva američkog predsednika Donalda Trampa, navodeći da sa američkim zvaničnicima nije razgovarao o uslovljavanju pomoći SAD Ukrajini

- Naravno, sada kada gledam televizijske emisije, često se pominje moje ime i vidim ljude koje prepoznajem, sa kojima sam se sastajao i koje znam... To je njihovo mišljenje, posebno stavovi koje su izneli pod zakletvom. Imam svoju istinu i znam ono što znam - rekao je Jermak magazinu "Tajm".

Jermak, čije se ime na desetine puta ponavlja u svedočenjima u vezi sa opozivom Donalda Trampa, učestvovao je na velikom broju sastanaka koji su u centru pažnje ovog procesa, preneo je RTS.

Savetnik ukrajinskog predsednika je, takođe, doveo u pitanje valjanost svedočenja američkog ambasadora pri EU Gordona Sodlanda, koji tvrdi da je Jermaku u četiri oka rekao da "američka pomoć neće biti nastavljena" dok Ukrajina ne objavi početak istrage o dva slučaja u koja su navodno umešani Trampovi politički rivali.

Demokrate u Predstavnickom domu Kongresa SAD predstavile su u utorak zvanične optužbe za impičment Donalda Trampa, čime će se ubrzati važno glasanje o tome da li će američki predsednik biti opozvan.

Trampov odgovor na sve to je da je počeo "lov na veštice".

Sodland je svedočio o događajima koji su pratili sastanak ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog i potpredsednika SAD Majka Pensa početkom septembra u Varšavi.

- Rekao sam gospodinu Jermaku da verujem da neće doći do nastavka pomoći sve dok Ukrajina ne preduzme neku vrstu akcije o stvarima o kojima smo nedeljama razgovarali - svedočio je Sodland.

(VIDEO) BORIS DŽONSON KAO JUNAK IZ ROMANTIČNOG FILMA! Britanski premijer na sve načine pokušava do dođe do glasova, ALI OVO JE SVAKAKO NAJURNEBESNIJE!

Dva slučaja o kojima američki ambasador govori su tvrdnja da je Ukrajina pomogla kampanju Hilari Klinton na predsedničkim izborima 2016. godine i rasvetljavanje uloge Hantera Bajdena u ukrajinskom "Burisma holdingu" u vreme dok je njegov otac Džozef Bajden bio drugi čovek Bele kuće.

Jermak, pak, ima sasvim drugačije sećanje o tim događajima.

- Gordon i ja nikada nismo ostali nasamo. Dok sam izlazio, naleteli smo jedan na drugog u hodniku kod lifta. I sećam se, a sa mojim pamćenjem je sve u redu, da smo razgovarali kako je sastanak dobro protekao. To je sve o čemu smo pričali - rekao je Jermak.

Odgovarajuci na tvrdnje ukrajinskog savetnika, Sondlandov advokat je rekao da "ambasador ostaje pri ranijoj izjavi i da neće dalje komentarisati".

Sodlandove izjave donekle su se menjale kako je vreme prolazilo, piše "Tajm", navodeći da je on u oktobru rekao da nije znao ništa o uslovljavanju pomoći Ukrajini, ali je mesec dana kasnije izneo detalje razgovora sa Jermakom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija