• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik.rs

10.12.2019

22:53

MI SMO BILI ZA RAZGOVOR, ALI AMERIČKA STRANA NIJE! Lavrov o ruskom mešanju u unutrašnje poslove SAD: Pitali smo ih, ALI NIJE BILO ODGOVORA!

Vesti

MI SMO BILI ZA RAZGOVOR, ALI AMERIČKA STRANA NIJE! Lavrov o ruskom mešanju u unutrašnje poslove SAD: Pitali smo ih, ALI NIJE BILO ODGOVORA!

Podeli vest

Na sve predloge Moskve da se razgovara o navodnom "mešanju Rusije" u unutrašnje poslove Sjedinjenih Američkih Država nismo dobili nikakvu reakciju, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov

- Mi shvatamo da zajedničkom radu smeta talas sumnji prema Rusiji, koji je bukvalno progutao Vašington. Neosnovane su sve spekulacije o našem navodnom mešanju u unutrašnje procese u Sjedinjenim Američkim Državama. Nismo videli nijednu činjenicu koja bi to potvrdila i niko nam ih nije izneo. Verovatno, jednostavno zato što ne postoje - ocenio je Lavrov na konferenciji za novinare posle razgovora sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom.

On je podsetio da je, kada su se pojavile prve izjave na tu temu, to bilo uoči američkih izbora 2016. godine.

- Mi smo preko kanala koji su tada postojali između Moskve i Vašingtona sa administracijom Baraka Obame više puta pitali naše američke partnere o mogućnosti da istražimo sumnje izražene u oktobru 2016, pa sve do inauguracije Donalda Trampa. Nikakvih odgovora nije bilo. Na sve naše sugestije da, ako sumnjate u nas, sednemo i razgovaramo, stavite činjenice na sto – reakcija nula - rekao je ministar.

Komentarišući navodno „mešanje Rusije“ američki državni sekretar Pompeo rekao je da će Vašington podneti dokumente koji se tiču navodnog mešanja u američke izbore 2016. koje američka strana bude smatrala prikladnim za objavljivanje.

PUTIN: Dogodiće se DRUGA SREBRENICA u Donbasu ako Kijev povrati kontrolu nad granicom sa Rusijom!

Na zajedničkoj konferenciji za medije Pompeu je postavljeno pitanje da li je američka administracija spremna da pruži informacije o kontaktima Moskve i Vašingtona u vezi sa mešanjem u američke izbore za koje se sumnjiči Rusija.

- Objavićemo sva dokumenta za koja verujemo da bi trebalo da budu objavljena. Smatramo da smo ruskim partnerima pružili dovoljno informacija da pokažemo šta se dogodilo za vreme izbora 2016. godine. Verujemo da nema grešaka u onome što se tada dogodilo - odgovorio je Pompeo.

Lavrov je nakon konsultacija sa Pompeom napomenuo da se Moskva slaže da se objavi prepiska sa Vašingtonom koja se tiče navodnog mešanja Rusije u američke izbore.

- Bićemo spremni čim Vašington dâ potvrdu o svojoj saglasnosti da se ovi važni dokumenti učine javno dostupnim - rekao je on.

Američke obaveštajne službe optužuju Rusiju za mešanje u američki izborni proces 2016. Istragu o ovom navodnom mešanju skoro dve godine vodio je bivši direktor FBI Robert Miler. U aprilu je američko Ministarstvo pravde objavilo njegov završni izveštaj u kome nije otkriveno da je postojala zavera između američkog predsednika Donalda Trampa i Rusije.

Sam Donald Tramp je više puta odbacivao sumnje u bilo kakve ilegalne kontakte sa zvaničnicima Rusije tokom predizborne kampanje. Moskva je takođe mnogo puta izjavljivala da su zaključci o pokušajima uticaja na izbore u Sjedinjenim Američkim Državama neosnovani.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija