• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rs.sputniknews.com

12.12.2019

13:06

ZAHAROVA NOKAUTIRALA ŠIPTARE, LAŽ VIŠE NE PROLAZI! RAČAK JE FALSIFIKOVAN, Prištini služi samo da se OBRAČUNA SA SRBIMA!

Vesti

ZAHAROVA NOKAUTIRALA ŠIPTARE, LAŽ VIŠE NE PROLAZI! RAČAK JE FALSIFIKOVAN, Prištini služi samo da se OBRAČUNA SA SRBIMA!

Podeli vest

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da zvanična Moskva osuđuje presudu Prištine kosovskom Srbinu Ivanu Todosijeviću, koja je posledica načina na koji je okvalifikovao događaje u selu Račak u januaru 1999. godine

„Odlučno osuđujemo presudu Prištine protiv poslanika Srpske liste Todosijevića zbog toga što je govorio o falsifikovanom karakteru događaja u selu Račak“, rekla je ona na redovnoj konferenciji za novinare u Moskvi.

Todosijević je osuđen na dve godine zatvora zbog, kako u Prištini tvrde, „podsticanja na nacionalnu, rasnu, versku mržnju i netoleranciju“ samo zato što je izjavio da je povod za agresiju bila tzv. humanitarna katastrofa na KiM, izmišljeni Račak.

Rusija smatra da je to još jedan dokaz antisrpske represije koju kosovske vlasti sistematski sprovode.

Prema verziji događaja koju ima Priština, srpske bezbednosne snage su tamo izvele masakr nad civilima, kosovskim Albancima, a u stvari je reč o provokaciji koju je Zapad cinično iskoristio za agresiju na SRJ.

SRPSKA LISTA UPOZORILA VLASTI U PRIŠTINI: Izlazimo iz svih institucija ako ne ukinu presudu Todosijeviću

RAČAK NAPRAVLJEN DA SE SKRENE PAŽNJA SA MASAKRA U GLOĐANAMA I KAO IZGOVOR ZA AGRESIJU NA SRJ! Trifunović: Privodili smo Vokera u Prištini, imali smo dokaze o Račku i trgovini organima

Ona je podsetila na istragu koju je sproveo tim međunarodnih eksperata, koja nije dovela do jedinstvenih zaključaka.

„Od početka je bilo dosta neslaganja, a mnogobrojni dokazi ukazivali su na to da je tamo došlo do sukoba bezbednosnih snaga i pripadnika OVK“, navela je Zaharova.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova je istakla da kosovske vlasti nastavljaju da insistiraju na svojoj verziji događaja, ali i da se obračunavaju sa političkim oponentima, lokalnim Srbima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Srki

pre 4 godine

Ja mislim da spitari nece moci da spavaju zbog osude Zaharove.

vladimir

pre 4 godine

Račak je režirao i namestio svetski manipulator i zločinac Voker. To je opšta karakteristika Vokerovog trulog karaktera. To je bolest i Amerike koja nije više u stanju da maltretira svet. Mislili su da je njihova vojna moć tolika da im je nebo granica. Ali ona se istopila. ..Sve čestitke godpođo Zaharova , uvek istinom i u pravo vreme. Prave informacije danas brzo obiđu svet.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija