• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

14.12.2019

11:58

ŠPIJUN JE LIKVIDIRAN, JER JE ZNAO TAJNE! Rusi odbacuju optužbe da su imali koristi od smrti osnivača Belih šlemova i PROZIVAJU ZAPAD!

Vesti

ŠPIJUN JE LIKVIDIRAN, JER JE ZNAO TAJNE! Rusi odbacuju optužbe da su imali koristi od smrti osnivača Belih šlemova i PROZIVAJU ZAPAD!

Podeli vest

Smrt osnivača pokreta „Beli šlemovi“ Džejmsa le Mezurijea nije bila od koristi za Rusiju i Siriju, nego za pokrovitelje pokreta, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije

- U novembru se pojavio ceo niz članaka u vodećim anglosaksonskim medijima na temu smrti jednog od osnivača pseudo-humanitarne organizacije ’Beli šlemovi‘ Džejmsa le Mezurijea. Lajtmotiv vesti je da je ’njegovo uklanjanje bilo od koristi, pre svega, za Rusiju‘. Rusija, kao i vlasti Sirije, želela je da Džejms le Mezurije što je moguće duže ostane u dobrom zdravlju- navodi se u saopštenju Ministarstva na Fejsbuk i dodaje da je on mogao da predstavi sudu svetske zajednice ubedljive dokaze o provokativnim akcijama „Belih šlemova“.

Međutim, Ministarstvo spoljnih poslova Rusije smatra da se takav scenario očigledno nije dopadao pokroviteljima tog pokreta.

- Mezurije, koji je odlično znao sve tajne ’Belih šlemova‘, likvidiran je- smatra Ministarstvo.

Ranije je saopšteno da su turski zakonodavni organi započeli istragu o smrti jednog od osnivača pokreta „Beli šlemovi“ i bivšeg britanskog obaveštajca Džejmsa le Mezurije.

Prema preliminarnim podacima na kojima se istraga zasniva, njegova smrt je nastupila nakon pada sa visine.

ŠPIJUN PRONAĐEN MRTAV! Britanac, koji je SA TERORISTIMA OPERISAO NA BALKANU I KOSOVU, PAO SA BALKONA u Istanbulu!

Prema saopštenjima turskih medija, komšije su ga pronašle mrtvog u dvorištu kuće u Istanbulu, gde je živeo.

Ministar unutrašnjih poslova Turske Sulejman Sojlu je sredinom novembra izjavio da je Mezurije izvršio samoubistvo.

MISTERIOZNA SMRT ŠPIJUNA KOJI SE PROSLAVIO SUMNJIVIM RADOM U SIRIJI I NA KOSOVU! Evo ko je bio Džejms Le Mezurije, britanski vojnik sa DUBOKIM VEZAMA I DUBOKIM DŽEPOVIMA!

Organizacija „Beli šlemovi“, koja je široko poznata i podržana na Zapadu, proglasila je za svoj cilj spasavanje civila u ratnim zonama, ali je sirijske vlasti optužuju za veze sa ekstremistima i za sprovođenje neprijateljske propagandne aktivnosti.

„Indipendent“ piše da je on odigrao glavnu ulogu u stvaranju te organizacije u Turskoj 2013, a 2016. godine bio je nagrađen viteškim ordenom Britanske imperije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija