• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

17.12.2019

09:53

ONI HOĆE VOJNU SUPERIORNOST, A TO JE NEMOGUĆE! Gorbačov kritikuje SAD i upozorava: TRKA U NAORUŽANJU VODI U ANARHIJU!

Vesti

ONI HOĆE VOJNU SUPERIORNOST, A TO JE NEMOGUĆE! Gorbačov kritikuje SAD i upozorava: TRKA U NAORUŽANJU VODI U ANARHIJU!

Podeli vest

Bivši predsednik SSSR-a Mihail Gorbačov smatra da povlačenjem iz sistema sporazuma o smanjenju i kontroli nuklearnog oružja Sjedinjene Američke Države teže jednostranoj vojnoj superiornosti, međutim, takav je cilj opasan i neostvariv

- U osnovi razloga za povlačenje Sjedinjenih Američkih Država iz sporazuma leži njihova težnja da se oslobode svih ograničenja u vojnoj oblasti i postignu apsolutnu vojnu superiornost. Međutim, u savremenom svetu hegemonija jedne sile je nemoguća... Ako dođe do nestabilnosti u oblasti bezbednosti, onda će kao rezultat nove trke u naoružanju sva svetska politika utonuti u anarhiju i nepredvidivost. To će naneti štetu bezbednosti svih zemalja, uključujući Sjedinjene Američke Države- istakao je Gorbačov u intervjuu za japanski list „Asahi“.

On smatra da Rusija i Sjedinjene Američke Države moraju da obnove dijalog o nuklearnom naoružanju i kretanju ka nenuklearnom svetu.

CRNA PROGNOZA! SVET JE U VELIKOJ OPASNOSTI! Gorbačov: Ako hoćemo da spasimo planetu, MORAMO POVUĆI JEDAN RADIKALAN POTEZ

Podsetimo, na prošlonedeljnom sastanku ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrov i državnog sekretara SAD Majka Pompea Putinov izaslanik je pozvao američkog diplomatu da prihvati izjavu o nedopustivosti pokretanja nuklearnog rata.

- Potvrđujemo predlog da se ponovo, na osnovu primera Sovjetskog Saveza i SAD, na nivou predsednika usvoji izjava o nedopustivosti nuklearnog rata- naglasio je ruski ministar na konferenciji za štampu u SAD, dodavši da taj predlog ostaje otvoren, kao i da su razgovori bili poslovni i otvoreni.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija