• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.12.2019

10:54

PUTIN NE VERUJE NIKOME! Jeljcinov čovek od poverenja otkriva ŠOKANTNE DETALJE USPONA ruskog predsednika od KGB DO KREMLJA! (VIDEO)

Vesti

PUTIN NE VERUJE NIKOME! Jeljcinov čovek od poverenja otkriva ŠOKANTNE DETALJE USPONA ruskog predsednika od KGB DO KREMLJA! (VIDEO)

Podeli vest

Carevima je vlast bila garantovana rođenjenjem, Vladimir Lenjin ju je stekao zahvaljujući revoluciji, a sekretari Komunističke partije peli su se stranačkom lestvicom da bi se domogli prve fotelje

Međutim, kada je reč o Vladimiru Putinu, stvari su se odvijale drugačije. Njemu je, praktično, Kremlj dat na tanjiru.

Nekadašnjeg agenta KGB tadašnji predsednik Boris Jeljcin izabrao je da uvede Rusiju u 21. vek. Na pitanje zašto baš gospodin Putin pokušao je da odgovori u razgovoru za BBC Valentin Jumašev, po mnogima ključna figura u usponu Vladimira Vladimiroviča.   

Jumašev, koji se davno bavio novinarstvom, bio je jedan od najodanijih saradnika Borisa Jeljcina, čak se i oženio njegovom ćerkom Tatjanom.

Kao jedan od Jeljcinovih saradnika, on je bio taj koji je 1997. godine Putinu dao prvi posao u Kremlju. 

- Jeljcinov šef administracije Anatolij Čubajs rekao mi je kako zna čoveka koji bi mi bio odlilan zamenik. Upoznao me je sa Putinom i odmah smo počeli da radimo zajedno. Odmah sam zapazio kako fanastično radi. Briljantan je bio u osmišljavanju ideja, kao i u analizi- priča za BBC Jumašev, sećajući se kako je Jeljcin imao na umu nekoliko kandidata koji bi mogli da zauzmu njegovu fotelju, kao što su Boris Nemcov, Sergej Stepašin i Nikolaj Aksenenko.

U jednom trenutku iskrslo je Putinovo ime i Jumašev je Jeljcinu rekao kako misli da je on odličan kandidat, jer je jasno da je, iz toga kako radi posao, spreman da se uhvati u koštac i sa mnogo težim zadacima.

- Brojni agenti KGB, kao i Putin, kada su napustili organizaciju, shvatili su da je ona diskreditovana. To što je bio bivši špijun KGB meni nije ništa značila. Putin je pokazao da je liberalan i demokratski nastrojen, kao i da želi reforme.

(VIDEO) PUTIN JE PREDSEDNIK SA PERSPEKTIVOM! Ove PROROČKE REČI izgovorio je pre tačno 20 godina BORIS JELJCIN!

U avgustu 1999. godine Boris Jeljcin je imenovao Vladimira Putina za premijera i bio je to jasan znak da ga je pripremao za Kremlj. Iako je Jeljcin trebalo da ostane u fotelji još godinu dana, u decembru 1999. godine rešio je da ode ranije.

- Tri dana pre Nove godine, Jeljcin je pozvao Putina u svoju rezidenciju u unutrašnjosti. Rekao mu je da će podneti ostavku 31. decembra. To je znalo samo četvoro ljudi: Aleksandar Vološin, šef osoblja, Putin, Jeljcinova ćerka i ja- priča Jumašev, koji je dobio zadatak da napiše Jeljcinovu ostavku i oproštajni govor.

- Bilo je jasno da će taj tekst ostati upamćen u istoriji. Poruka je bila važna, i zato sam ga započeo čuvenom rečenicom: "Oprostite mi!" 

Da pre 25 godina nije bilo OVOG RATA, PUTIN bi danas BIO OBIČAN ČINOVNIK... (VIDEO)

Na novogodišnje veče 1999. godine Boris Jeljcin se obratio naciji na televiziji iz Kremlja, i narod je bio šokiran, a mnogi su čak i plakali.

Vladimir Putin je postao vršilac dužnosti predsednika, a tri meseca kasnije pobedio je i na izborima.

Govoreći o razlici između Jeljcina i Putina, Jumašev ističe da je okruženje umnogome uticalo na Borisove odluke, naročito krajem devedesetih.

Jeljcin, slabog zdravlja, oslanjao se na uzak krug ljudi, koji su činili rođaci, nekolicina prijatelja i biznismena. 

Putin je potpuno drugačiji. Postoji samo dve kategorije ljudi na koje se malo oslanja- to su prijatelji iz detinjstva, poput braće Rotenberg, i onih koji su službovali u KGB. 

- Ali, on ne pridaje veliki značaj njima, niti njihovoj lojalnosti. Putin ne veruje nikome- ističe Jumašev i na kraju zaključuje:

- Jasno je da posle 20 godina Rusi i dalje veruju Putinu! 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija