• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: nbcnews.com/informer.rs

17.12.2019

12:02

MAJKA JE ZBOG OVE POLICIJSKE BRUTALNOSTI TUŽILA GRAD, sada je dobila odštetu o kojoj svi pričaju! (VIDEO)

Vesti

MAJKA JE ZBOG OVE POLICIJSKE BRUTALNOSTI TUŽILA GRAD, sada je dobila odštetu o kojoj svi pričaju! (VIDEO)

Podeli vest

Njujorški policajci istrgli su jednogodišnju bebu majci iz naručja prošlog decembra, a snimak tog incidenta je postao viralan. Mama Džazmin Hedli tužila je grad u avgustu ove godine i presuda je konačno doneta - dobiće odštetu vrednu 625.000 dolara

Hedli je držala bebu u naručju dok je bila u socijalnoj službi u Bruklinu u decembru prošle godine, čekajući da raspita o pomoći za dete. Sedela je na tlu u prepunoj čekaonici kad su policajci agencije došli i zatražili od nje da ode. Hedli je rekla da želi da razgovara sa njihovim šefom, piše NBC njuz.

Snimak incidenta zabeležio je prolaznik i objavio na društvenim mrežama, a na njemu se vidi Hedli na podu na leđima, sa nekoliko policajaca koji stoje oko nje dok jedan od njih vuče bebu iz njenih ruku. Čuje se kako Hedli viče: "Povređuju mog sina!".

Događaj je brzo eskalirao jer su prisutni počeli da viču, a čuje se kako neko kaže: "Pogledaj šta joj rade". Neposredno nakon incidenta Hedli je pretila optužba za opiranje hapšenju, ponašanje na način koji može da povredi dete, opstrukciju vladine administracije i nezakonit upad, ali su te optužbe odbačene.

TAMARI LOPOVI ODNELI NAKIT OD 60 MILIONA EVRA! Spektakularna pljačka BOGATAŠICE SRPSKIH KORENA

A, AMERIČKI GENOCID NAD INDIJANCIMA, TO STE ZABORAVILI?! Erdogan patosirao Trampa i najavio žestoku odmazdu zbog rezolucije o Jermenima!

U tužbi se navodi da je ona ponižena, napadnuta, fizički povređena, prećeno joj je tejzerom, brutalno je razdvojena od svog sina, okovana lisicama, uhapšena i zatvorena. Beba je brutalno otrgnuta iz majčinih ruku od strane stranaca i odvedena u policijsku stranicu i provela je noć bez majke prvi put u životu.

Nekoliko dana nakon incidenta gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio izvinio se u javnosti. Njegova portparolka Olivija Lapejroleri istakla je u saopštenju u petak da je grad "propustio da tretira Hedli sa poštovanjem i dostojanstvom".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17