• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net/Sputnjik

18.12.2019

09:38

AMERI KRENULI NA RUSE, NEMCI POBESNELI! SAD danas uvode sankcije za SEVERNI TOK, NEMAČKA PRETI KONKRETNIM MERAMA!

Vesti

AMERI KRENULI NA RUSE, NEMCI POBESNELI! SAD danas uvode sankcije za SEVERNI TOK, NEMAČKA PRETI KONKRETNIM MERAMA!

Podeli vest

Nemci smatraju da bi američke sankcije protiv gasovoda Severni tok 2 mogle da stupe na snagu ove nedelje, na šta su spremni da odgovore "konkretnim merama"

To piše nemački list Bild, pozivajući se na dokument za službenu upotrebu Ministarstva ekonomije i energetike Nemačke.

 

 

Prema dokumentu u koji je Bild imao uvod, Vlada Nemačke će nakon stupanja na snagu tog američkog zakona "detaljno proučiti konkretne posledice koje će uticati na realizaciju projekta Severni tok 2".

Tek nakon toga će biti doneta odluka "kojim konkretnim merama" će Vlada reagovati na zakon, navodi se u tekstu, prenosi Sputnjik.

- Senat SAD će odobriti taj dokument danas. Očekuje se da će američki predsednik potpisati dokument do 20. decembra 2019. godine- piše list i dodaje da, u skladu sa tim, sankcije stupaju na snagu najkasnije u petak.

PENTAGON POBESNEO! Uvode sankcije RUSKIM GASOVODIMA i TURSKOJ ne daju BORBENE AVIONE!

"Vlada Nemačke ne isključuje mogućnost da će zbog najavljenih sankcija biti otežani radovi na polaganju cevi u danskoj ekonomskoj zoni", navodi se.

Međutim, kompanija Nord strim 2 je saopštila da planira da završi izgradnju gasovoda Severni tok 2 za nekoliko meseci, ali da ne namerava da spekuliše o datumima završetka radova.

Projekat „Severni tok 2“ podrazumeva izgradnju dva kraka gasovoda, čiji će ukupni kapacitet iznositi 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje, od obale Rusije, preko Baltičkog mora, do Nemačke.

On će prolaziti kroz teritorijalne vode ili isključivo ekonomske zone država duž obale Baltičkog mora: Rusije, Finske, Švedske, Danske i Nemačke.

Novi cevovod trebalo bi da bude izgrađen pored Severnog toka.

Planirano je da novi gasovod počne sa radom 2020. godine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ana

pre 4 godine

Da li je moguce da jedna Amerika odredjuje svuda u svetu ko ce sta graditi I kako? Pa zasto ostatak sveta ne uvede sankcije americi I zauvek se resi terora?

Pop

pre 4 godine

Што их не истерају европљани из њихових база као што су то урадили Турци. Можда би се и запитали да су прекардашили.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17