• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rs.sputniknews.com/informer.rs

19.12.2019

13:17

HITNA VEST! PUTIN VIŠE NEĆE BITI PREDSEDNIK RUSIJE! Ceo svet na nogama!

Vesti

HITNA VEST! PUTIN VIŠE NEĆE BITI PREDSEDNIK RUSIJE! Ceo svet na nogama!

Podeli vest

Glavna urednica MIA "Rusija sevodnja" Margarita Simonjan kaže da se predsednik Rusije Vladimir Putin neće kandidovati za još jedan mandat

„Za one koji su se pitali da li će se šef kandidovati za još jedan predsednički mandat - neće,“ napisala je ona na svom nalogu na Telegramu.

Putin je tokom godišnje konferencije za novinare, između ostalog, istakao da Ustav ne treba menjati. Podsetimo, Ustav Rusije zabranjuje Putinu da odsluži još jedan, treći uzastopni mandat.

Vladimir Putin prvi put je postao predsednik Rusije 2000. godine, a onda je četiri godine kasnije dobio još jedan mandat.

SVET NA NOGAMA, PUTIN LADAN KAO BOZA, evo šta je rekao o TRAMPOVOM IMPIČMENTU!

 

U Rusiji je moguće služiti na mestu predsednika države dva mandata za redom, tako da je Putin 2008. nastavio na mestu premijera države, pod predsedničkom palicom Dmitrija Medvedeva.

Kada se 2012. godine vratio na mesto predsednika, Putin je dobio mandat na šest godina.

Ako sada ostane na mestu predsednika do isteka mandata 2024. godine, Putin će na čelu Rusije provesti skoro četvrtinu veka.

 

Foto: printscreen

To je i dalje manje od 31 godine koliko je Staljin proveo kao vladar Rusije, ali manje i od vladavine nekih od ruskih careva, poput Aleksandra Drugog koji je vladao 26 godina ili Nikolaja Prvog koji je vladao tri decenije.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
MilosObilic1389

pre 4 godine

Ко може да смени "Кума -1"...? Тај се још није родио... А "КУМ - 2", нека чека...

xxdet

pre 4 godine

Joj kakva hitna vest, ceo svet na nogama, urednica novina dala izjavu i sve metle ispadose cistacicama iz ruku, sanjaj zapade, ahaha !!!

Bubuleja

pre 4 godine

Hahahaha, ne brinite Srbi, vladaće on još. Ko još Rusima veruje?

Žigolo

pre 4 godine

Ceo svet odavno zna da Putin bez promene ustava ne može da konkuriše za još jedan mandat i u više navrata je rekao na TV da neće menjati ustav prema tome ne shvatam ovakav naslov koji nema veze sa mozgom? Sledeći mandat će biti neko drugi (verovatno ponovo Medvedev) kao i do sada a onda ponovo dva mandata Putin. Samo se vi nadajte da će Putinu da vidite leđa, nema od toga ništa a pogotovo nema šanse da opet kupite nekog novog Gorbačova ili Jelcina ...

Vns

pre 4 godine

Hoće se proglasiti za cara univerzuma? I to doživotnog....

Rajko

pre 4 godine

A ko je lud da menja nešto kad mu dobro ide .Jedino ako nije u pitanju američka demokratija ako je to u pitanju onda se za nju sve žrtvuje.

Anarhista

pre 4 godine

Па, он ће осигурати да иза њега дође још екстремнији, хехе. Јао, биће тутњаве по Балкану. Од Алпи до Русије има места само за једног.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija