• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

19.12.2019

15:07

KRALJICA LUPILA ŠAKOM O STO! Ovo MORAJU DA URADE njeni novi ministri!

Vesti

KRALJICA LUPILA ŠAKOM O STO! Ovo MORAJU DA URADE njeni novi ministri!

Podeli vest

Kraljica Elizabeta Druga održala je danas govor u Britanskom parlamentu kojim je ozvaničen početak rada nove vlade na čelu sa premijerom i liderom Konzervativne partije Borisom Džonsonom

Kraljica je u odlučnom govoru pred poslanicima kazala da će nova vlada nizom zakona obezbediti da Velika Britanija izađe iz Evropske unije do 31. januara. 

- Prioritet moje vlade jeste da ispuni i okonča izlazak Velike Britanije iz Evropske unije 31. januara. Moji ministri će doneti zakonodavne mere koji će osigurati izlazak iz EU tog datuma, ali i sve šanse koje se time ukazuju našem narodi- kazala je kraljica Elizabeta Druga.

Kraljičin govor, kako navode svetski mediji, jeste dokument koji u kratkim crtama izlaže najvažnije zadatke nove vlade. Iz govora se naročito izdvajaju oni zadaci koji se tiču nacionalnog zdravstvenog sistema, organizacije NATO, i ugovora o slobodnoj trgovini.

- Moji ministri će nastaviti da sarađuju sa Evropskom unijom putem ugovora o slobodnoj trgovini od kojih će cela zenlja imati korist. Takođe će zasnovati ugovore sa drugim vodećim ekonomijama sveta- rekla je još kraljica. 

Ona je, u svom govoru, obećala značajna finansijska davanja za nacionalni zdravstveni sistem, a takođe se osvrnula i na NATO.

Naime, ona je istakla da će Velika Britanija ubuduće biti mnogo posvećenija NATO, odnosno da će zemlja daleko više novčano izdvajati za ovu organizaciju.   

Nakon njenog govora, pred poslanike je izašao britanski premijer Boris Džonson koji je izneo zakonodavni program svoje vlade.

On je, takođe, opisao obraćanje Elizabete Druge kao "najradikalniji govor kraljice u generaciji".

Džonson, čija je konzervativna partija pobedila velikom većinom na izborima 12. decembra, obećao je da će izvesti Britaniju iz Evropske unije krajem januara, a zatim se posvetiti domaćim prioritetima, uključujući zdravstvo i policiju, prenosi Rojters.

PREMA PRVIM ANKETAMA, UBEDLJIVA POBEDA DŽONSONA! Konzervativna partija ostaje lider u Velikoj Britaniji!


- Naša ambicija nije ništa drugo do potpune transformacije naše zemlje na bolje- zaključio je britanski premijer.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija