• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.12.2019

12:51

PUTINOV GENERAL DAO ULTIMATUM VLADI U TRIPOLIJU! Imaju TRI DANA da napuste grad, u suprotnom, POČINJE PAKAO! (VIDEO)

Vesti

PUTINOV GENERAL DAO ULTIMATUM VLADI U TRIPOLIJU! Imaju TRI DANA da napuste grad, u suprotnom, POČINJE PAKAO! (VIDEO)

Podeli vest

Libijska nacionalna armija (LNA) generala Kalife Haftara koja je pokrenula ofanzivu na Tripoli, sedište međunarodno priznate vlade, dala je miliciji Mistrate koja brani grad, rok od tri dana da se povuče

U saopštenju, LNA upozorava miliciju da se povuče iz Tripolija i Sirta ili će u protivnom Misrata biti meta svakodnevnog napada. Borbe za Tripoli traju već četiri meseca, a prošle nedelje je general Kalifa Haftar objavio da je počela odsudna bitka za prestonicu.

Saopštenje Haftarovih snaga je usledilo posle vazdušnih udara koje su izveli na skladište turskog oružja i vojne opreme u Tripoliju.

ERDOGAN UDARA NA PUTINA?! Na pomolu sukob Turske i Rusije u afričkoj zemlji!

SREDOZEMNO MORE VRI, DELE NAS MINUTI OD OPŠTEG RATA! Savezništvo Rusije i Turske na nikad klimavijim nogama, LIBIJA SVAĐA PUTINA I ERDOGANA!

 

Napad je izazvao osudu premijera Fajeza Saraja koji je rekao da je u njemu bilo civilnih žrtava.

Dok Turska, Katar i Italija podržavaju Sarajevu vladu u Tripoliju, Haftar ima podršku Francuske, Rusije i ključnih arapskih zemalja uključujući Egipat, UAE i Saudijsku Arabiju, piše AP.

Podsetimo, komandant Libijske Narodne Armije, čest je gost Moskve gde se sastaljao sa ruskim ministrom obrane generalom Sergejem Šojguom, načelnikom glavnog štaba ruske vojske, generalom Valerijem Gerasimovom, ali i poznatim ruskim biznismenom Evgenijem Prigožinom, koji se dovodi u vezu sa privatnom vojnom kompanijom "Vagner", koju su, prema informacijama iz Vašingtona, osnovali Prigožin i ruski pukovnik u rezervi Dmitrij Utkin.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija