• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti/Informer

20.12.2019

17:36

SRBIJO, SPREMAJ SE ZA RAT?! NEMAČKA SE NAORUŽAVA, PRAVI BRUTALNU VOJSKU, KOJA ĆE "DELOVATI GLOBALNO"! Nemci uvek kad se dokopaju oružja krenu na Srbiju, VALJA BITI SPREMAN NA SVE!

Vesti

SRBIJO, SPREMAJ SE ZA RAT?! NEMAČKA SE NAORUŽAVA, PRAVI BRUTALNU VOJSKU, KOJA ĆE "DELOVATI GLOBALNO"! Nemci uvek kad se dokopaju oružja krenu na Srbiju, VALJA BITI SPREMAN NA SVE!

Podeli vest

Vlada Nemačke napravila je plan razvoja nacionalnih oružanih snaga u narednih deset godina. Taj dokument je odmah naišao na potpuno oprečne reakcije. jedni su ga nazvali nerealnim "spiskom lepih želja", drugi su ga dočekali aplauzom kao "preko potrebni plan obnove Bundesvera"

Berlin je 25 godina smanjivao oružane snage i obezbeđivao im nedovoljno novca. A sada se pojavio Der Plan. Čine ga: „Bela knjiga" (Weißbuch der Bundesregierung), „Koncepcija Bundesvera" (Konzeption der Bundeswehr) i "Profili mogućnosti Bundesvera" (Fdhigkeitsprofil der Bundeswehr).

"Vajsbuh" se povodom Bundesvera bavi globalnim političkim ciljevima, "Koncepcija" razmatra strateške ciljeve i  zadatke u funkciji obnove Bundesvera. A "Profil mogućnosti" postavlja konkretne zadatke i sadrži rokove za njihovu realizaciju. Oba prva dokumenta su javna, a iz "Profila" su dostupna samo "opšta mesta".
      
Modernizacija će obuhvatiti sve vidove i rodove oružanih snaga Nemačke, a dva segmenta su proglašena prioritetom - lična oprema vojnika i digitalizacija svega u Bundesveru.

"Novi Bundesver" će, u svakom slučaju, udvostručiti broj divizija. Do kraja "perioda obnove" biće, naime, formiranje četiri mehanizovane divizije sa po 8-10 brigada. Brojno stanje "divizije-2027" biće oko 20.000.
       
 svom sastavu će imati po jednu tenkovsku i moto-pešačku brigadu, helikoptersku jedinicu, artiljerijski bataljon, odeljenje ABH zaštite i inženjeriju.

"Logistički bataljon novog Bundesvera" treba da imaju robotizovani transport i žspecijalnu tehnikuž bez posada.

Do 2023. će Nemačka će formirati Združenu operativnu grupu pobećane pripravnosti (Very High Readiness Joint Task Force, VJTF). Verovatno snage brigade.

RUSKA "KUPOLA", JEDINSTVEN SVEMIRSKI SISTEM KROZ KOJI NI MUVA NE MOŽE DA PROLETI! Američke rakete su postale besmislene!

redviđeno je da svaka nemačka divizija ima sposobnost da u operacije koje vodi integriše do dve brigade iz zemalja članica NATO (mehanizovani plus pešadijski bataljon, artiljerija, mešoviti izviđački bataljon i napredna sredstva PVO).

Nemačka će svoju ratnu avijaciju razvijati tako da do 2031-ve može da predvodi natovsku operativnu grupu koja će biti u stanju da izvodi do 350 borbenih i izviđačkih zadataka.

Tri četvrtine zadataka obavljao bi "Luftvafe", a zadatak grupacije biće da obezbeđuje dominaciju u vazduhu u svojoj "zoni odgovornosti".

Avio-park moraće da ima letelice sposobne da nove nuklearne bombe.

ŠOKANTNO OTKRIĆE! PENTAGON TROVAO SVOJE VOJNIKE! Pripadnici američkih snaga koji su SEJALI SMRT u Avganistanu i Iraku UMIRU OD RAKA!

Ratna mornarica Nemačke treba da u narednoj deceniji dobije nove fregate, korvete i podmornice, takođe - i pomorsku avijaciju.

Foto: Reuters

Nemačka želi da bude u stanju da u jednoj misiji angažuje namanje 15 borbenih i pomoćnih brodova „okeanske klase".

Nemačka ministarka odbrane Anegret Kramp-Karenbauer  pitomcima Bundesvera u Minhenu je rekla da će u Berlinu biti formirana "struktura slična američkom savetu za nacionalnu bezbenost".

OTKRIVENA VEZA TESLE I PIRAMIDA! Srpski naučnik ODGONETNUO zašto su mistične građevine takvog oblika i zašto su baš na tom mestu! (VIDEO)

Ona je još naglasila: "Nemačka mora težiti da deluje globalno i u skladu sa svojim statusom jedne od pokretačkih snaga Evrope".

Sada je vojni budžet nemačke 43,2 milijarde evra, a do 2024. treba da poraste do 60 milijardi evra (više nego što Rusija godišnje ulaže u svoje oružane snage i njihovo naoružanje). Berlin želi da do 2030. u naoružanje Bundesvera uloži najmanje 130 milijardi evra.

Bundesver trenutno pod oružjem ima 182.000 ljudi. Kroz pet godina imaće ih 198.000, a do 2023. 203.000. Nemačka će ubrzo postati druga vojna sila unutar NATO, a prva u Evropi. Neka vrsta "zamenika SAD za evropske poslove".

E, sad problem je što nas istorija uči da uvek kad se Nemci naoružaju krenu na Srbiju, Zato valja biti spreman na sve! Tim pre jer se Srpski i nemački interesi kad je reč o Balkanu, a pogotovo Kosovu i Metohiji ne podudaraju! Štaviše!
        
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
grof01

pre 4 godine

Taj rat bi bio zabilježen kao najkraći rat u istoriji :) ha ha ha ha

dragan

pre 4 godine

ja sam da se vise nikad ne potucemo sa nemcima,treba biti blizak sa njima i ako hocete i da sa vremena na vreme budemo i saveznici.

Srbin

pre 4 godine

Bice da ti je deda primao platu u Gestapou! Nikad se ni necemo potuci sa njima. To je prva zemlja koja ce biti zbrisana do temelja u III sv ratu. Zao ki je sto ce osim njih nastradati i delovi Francuske, Ceske i Poljske. Rusi su batice, odavno Nemacku stavili na nisan sa 50% svih svojih nuklearnih bombi!

Djole

pre 4 godine

Ovoga puta bi trebali da budemo saveznici jer svi njihovi bivši saveznici su odavno u EU dok mi kao savesnici Engleza i Francuza molimo za ulazak! Šalim se ovoga puta bi ih zajedno sa ruskom braćom obrisali za sva vremena!

Skretnicar

pre 4 godine

Opasno postaje kada Krup pocne da pravi topove, tada se treba spremati. Istorija Evrope i dva svetska rata.

Vlado

pre 4 godine

Hajde ne lupajte, baš se Nemci naoružavaju zbog nas. Jel vama jasno da mi nismo NIKAKVA VOJNA SILA?! Dok mi "popravljamo" i "prepravljamo" stare migove, jedna Italija je poručila ni manje, ni više, nego 90 aviona F-35, Poljska oko 30 a recimo Pentagon "samo" 478 komada. O čemu mi pričamo?

MilosObilic1389

pre 4 godine

Велики смо само када ВЕЛИКЕ СРПСКЕ СВЕТИЊЕ БРАНИМО...! Запамти то "малени зелени"...!!

Pera pravda

pre 4 godine

Pa zar opet, isto će proći kao i prava dva puta.l

Anarhista

pre 4 godine

Јао, да видим и тај дан. Само једна РС-28 и оде швабо на Марс.

Srba

pre 4 godine

Ej, prikoči malo. Pa nije valjda da jačaju vojsku zbog nas jer za 50 godina biće nas toliko da ćemo moći da vodimo rat na fudbalskom igralištu.

Ivica

pre 4 godine

Gledati svoja posla i ne dati na sebe jer mi nemamo saveznike i naše žrtve njima nisu bitne

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17