• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir/Informer.rs

20.12.2019

20:59

MATIJA BEĆKOVIĆ NIKAD BRUTALNIJI PREMA MILU! Odrekao si se oca i majke, vere i jezika i pisma! NIJE ZA DŽABE, ALI NIJE TO UKLESANO U KAMEN

Vesti

MATIJA BEĆKOVIĆ NIKAD BRUTALNIJI PREMA MILU! Odrekao si se oca i majke, vere i jezika i pisma! NIJE ZA DŽABE, ALI NIJE TO UKLESANO U KAMEN

Podeli vest

Akademik i pesnik Matija Beckovic smatra da vlast u Crnoj Gori, najavom usvajanja zakona kojim želi da prisvoji svetinje Srpske pravoslavne crkve (SPC) u toj državi, zapravo namerava da "ozakoni nešto nezakonito kako bi sve bilo po zakonu". Za crnogorskog predsednika Mila Đukanovića kaže da se nije za džabe odrekao vere i pisma.

- Namera je da zakonom ozakone nešto nezakonito kako bi sve bilo po zakonu. A tek kad srpske crkve budu njihove, da se u njima krste i donesu zakon u šta mora da se veruje. Nije slučajno Crna Gora nazvana besudna zemlja.

Srpski akademik pričao je i o poruci premijera CG Duška Markovića da ne vidi nijedan razlog da Ostrog bude u vlasništvu SPC. 

- Tek smo počeli restauraciju, a vraćamo se na nacionalizaciju. Za Ostrog se zna i ko je vlasnik i ko su mu naslednici, koji se tamo mogu videti svaki dan. U nepreglednim kolonama.

Bećković ističe da se crnogorski predsednik Milo Đukanović "odrekao svog imena, vere i pisma". 

NJEGOŠ U POSLANIČKIM KLUPAMA, sad da vidimo hoće li Milogorci imati petlje da udare i na njega?!

- U svakom slučaju, nije se odrekao džabe. Kao i svi koji su se odricali imena, oca, majke, vere, jezika i pisma. Ali ako se odrekao, nije to uklesao u kamen. I on može da se predomisli, a kamen preštemuje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sumadinac

pre 4 godine

Milo Gov...u jedan zaboravljas da Srbija i Srpski narod jos placaju kredite koje smo uzeli da bi vam pomogli dok ste kukali ispod rusevine u zemnjotesu.

MilosObilic1389

pre 4 godine

Хтели су мафијашку "независну" државу.... - Добили су је...! Шта брига мафијаше за светиње...?

Dragi

pre 4 godine

Da li neko zna ko je otac Olje Bećković sa N1? U narodu se kaže "kakav otac takva i kćer". Biće ipak da Matija ima dva lica. Vuk dlaku menja... Pozdrav iz Srpskog Sarajeva,

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17