• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.12.2019

10:42

SATELITSKI SNIMCI OTKRIVAJU PAKLENI PLAN! Severna Koreja SPREMA NEŠTO ŠTO BI MOGLO DA BUDE KOBNO PO CEO SVET

Vesti

SATELITSKI SNIMCI OTKRIVAJU PAKLENI PLAN! Severna Koreja SPREMA NEŠTO ŠTO BI MOGLO DA BUDE KOBNO PO CEO SVET

Podeli vest

Stručnjaci ocenjuju da bi Severna Koreja narednih dana mogla da lansira nuklearnu raketu dugog dometa

Podlogu za takvu tvrdnju daju satelitski snimci napravljeni u poslednjih mesec dana na mestima za nuklearne probe u Severnoj Koreji, piše Dejli mejl. 

 

 

Stručnjaci prate akcije Severne Koreje iz časa u čas i spremaju se za nadolazeći test interkontinentalne balističke rakete koja može da stigne do obale Amerike.

U poslednje vreme, kako je otkrila američkka TV stanica NBC, izuzetno je pojačana aktivnost na mestu za nuklearne probe, a snimci, načinjeni putem satelita, dodatno su podgrejali sumnju da Severna Koreja sprema da izvrši test balističke rakete. 

 

 

Podsetimo, juče je severnokorejski lider Kim Džong Un imao sastanak sa članovima svoje partije, ali i čelnicima vojske, kako bi podigao borbenu gotovost zemlje, što analitičari ocenjuju kao znak neminovnog problema za čitav svet.

To je shvatio i predsednik SAD Donald Tramp koji je tokom vikenda održao telefonski sastanak u trajanju od čak 75 minuta sa japanskim ptremijerom Šinzom Abeom kako bi ove dve zemlje koordinirale svoj odgovor na pretnje koje stižu od Severne Koreje. 

Severna Koreja je u poslednje vreme lansirala nekoliko raketa u pravcu Japana poslednjih meseci, a Pjongjang je nedavno obećao da će Americi prirediti "božićno iznenađenje".

Kako spekulišu svetski mediji, Kim Džong Un sve je frustriraniji zbog toga što SAD odbijaju da ukinu ekonomske sankcije njegovoj zemlji i spreman je da se potpuno odrekne bilo kakve diplomatije i mirnog iznalaženja rešenja za krizu.

JOŠ JEDNA PROVOKACIJA! Severna Koreja TESTIRALA NEŠTO OD VELIKOG ZNAČAJA...i opet gurnula PRST U OKO AMERIKANCIMA!

Takođe, ranije ovog meseca Severna Koreja je testirala nešto od "velikog značaja", ali niko još uvek ne zna o čemu se radi.

- Severna Koreja napreduje i spremna je na sve. Oni imaju mogućnosti da isprobaju nove rakete i da zaprete nama i našim saveznicima na neki novi način- izjavio je Entoni Vir, koji je nekada radio u Stejt dipartmentu.

SPREMAJU SE ZA RAT! Severna Koreja podiže VOJNU GOTOVOST ZEMLJE!

- Spremni su da krenu- zaključio je Viktor Ča, ekspert za nuklearno naoružanje. 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade

pre 4 godine

Ako, ako, tako i treba. Ne preti S. Koreja celom svetu. Zna se kome ona preti. Nije Koreja Libija ili Irak.

Marcco

pre 4 godine

Kakve veze ima nuklearni program Severne Koreje sa opasnošću za "ceo svet"? Kakve veze Srbija ima sa nuklearnim programom Severne Koreje i opasnošću za američke saveznike i samu Ameriku? Jel to onaj isti "ceo svet" koji je bio za bombardovanje Srbije ili je u međuvremenu geografija preživela neku reformu pa su SAD i njihovi mnogo fini i ljupki saveznici definisani kao "ceo svet"?

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija