• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srbija danas

23.12.2019

22:44

RUSIJA TESITRALA SVOJU INTERNET MREŽU! Prvi korak više nego uspešan

Vesti

RUSIJA TESITRALA SVOJU INTERNET MREŽU! Prvi korak više nego uspešan

Podeli vest

Rusija je danas završila seriju testova u okviru provere da li internet usluga te zemlje može da funkcioniše ako se isključi sa svetske mreže, a testiranje je pokazalo da su državne agencije i operateri spremni da efikasno odgovore na pretnje i obezbede da internet i komunikacije efikasno funkcionišu, saopštio je zamenik ministra komunikacija Aleksej Sokolov

Provera koja je trajala nekoliko dana na specijalno dizajniranim mrežama sprovedena je u skladu sa zakonom o "suverenom internetu" koji je usvojen u novembru, kao odgovor na ono što Rusija naziva "agresivnom prirodom" američke bezbednosne strategije u domenu interneta.

Prema tom zakonu, državne institucije i bezbednosne službe, kao i svi operateri za komunikacije, poruke i elektronsku poštu, moraju da učestvuju u testiranju koje ne utiče na regularne korisnike interneta.

PRVI AUTOMOBIL TURSKE PROIZVODNJE! Erdogan: POSTALI SMO ZEMLJA KOJA ISTVOREMENO RADI NA 700 PROJEKATA!

- Naš cilj je bio da obezbedimo neprekidnu internet uslugu na ruskoj teritoriji pod bilo kojim okolnostima - objasnio je Sokolov.

Ministarstvo komunikacija uputiće predsedniku Rusije Vladimiru Putinu izveštaj o rezultatima testiranja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija