• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.12.2019

15:17

ONI SE NE BORE PROTIV TERORISTA, VEĆ IM POMAŽU! Sirijski ministar žestoko napao SAD i OTKRIO NJIHOV STVARNI CILJ!

Vesti

ONI SE NE BORE PROTIV TERORISTA, VEĆ IM POMAŽU! Sirijski ministar žestoko napao SAD i OTKRIO NJIHOV STVARNI CILJ!

Podeli vest

Uprkos tome što tvrde da se bore protiv džihadista u Siriji, Amerikanci ih zapravo koriste u borbi protiv zvaničnih vlasti u Damasku i povremeno im pomažu

Ovu tvrdnju izneo je u razgovoru za Raša tudej sirijski ministar inostranih poslova Valid Mualem.

- Amerikanci koriste ISIS kao strašilo. Ali, istovremeno oni hrane ISIS, ohrabruju ih, štite vođe ove terorističke organizacije i pomažu im da menjaju lokacije. Politika SAD je, zapravo, investiranje u terorizam- istakao je Mualem.

Sirijske vlasti već dugo optužuju SAD da podržavaju džihadističke borce, čak i one koji se hvale da su počinili zločine protiv čovečnosti u Siriji, pod jednim uslovom- da su spremni da se bore protiv snaga lojalnih Damasku. 

(VIDEO) AMERIKANCI BI DA NAMAGARČE I PUTINA I ERDOGANA U SIRIJI! Kobajagi se povukli, a evo kakvu paklenu strategiju spremaju, OKLOPNA VOZILA I VOJSKA PRISTIŽU!

Iako zvanični Vašington tvrdi da su njegove trupe u Siriji imale jedan zadatak- da unište ISIS, čak i posle smrti vođe ove terorističke organizacije Abu Bakr al Bagdadija, američka vojna čizma ostala je na tlu ove zemlje, podseća Raša tudej.  

TURCI RAZOTKRILI PRLJAVU IGRU SAD! PENTAGON NAPRAVIO DIL SA ISIS I IZ SIRIJE ODNEO 50 TONA ZLATA! Mesečno kradu i 30 miliona dolara na sirijskoj nafti!

Poslednji izgovor Amerike za ostanak u Siriji jeste taj da naftna polja na severoistoku ove zemlje treba da budu bezbedna kako poraženi džihadisti ne bi mogli da je se dokopaju. Ali, realnost je takva da SAD ne žele da dozvole međunarodno priznatoj Vladi Sirije da koristi sopstvene bogate resurse.  

ASAD BRUTALAN: Amerika, baš kao i nacisti, vodi rat za NAFTU!

Mualem je takođe istakao da SAD nastavljaju sa svojim pokušajima da obore tamošnju vlast, koristeći se različitim merama, između ostalog i time što su Damasku nametnuli ekonomske sankcije. 

Na taj način oni zabranjuju kompanijama, koje bi mogle da ulože u izgradnju infrastrukture i energetskog sektora u Siriji, da daju novac dok kod je na vlasti predsednik Bašar Asad.

- Mnogo nacija, koje su bile ili su još uvek pogođene ovakvim merama, treba da ujedine snage i odupru se sankcijama- poručio je Mualem. 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija