• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.12.2019

22:41

BRAT POKOJNOG KRALJA KOKAINA TVRDI DA AMERIČKI TEHNOLOŠKI GIGANT VARA KUPCE! Eskobar tuži "Epl"! Traži 30 milijardi dolara koje će podeliti narodu

Vesti

BRAT POKOJNOG KRALJA KOKAINA TVRDI DA AMERIČKI TEHNOLOŠKI GIGANT VARA KUPCE! Eskobar tuži "Epl"! Traži 30 milijardi dolara koje će podeliti narodu

Podeli vest

Kolumbijac Roberto Eskobar (72), brat pokojnog kralja droge Pabla Eskobara, namerava da tuži kompaniju "Epl" jer su joj proizvodi preskupi

Eskobar tvrdi da američki tehnološki gigant vara kupce, što dokazuje njegov smartfon "pablo eskobar fold-1", koji košta "samo" 349 dolara i navodno je mnogo bolji od bilo kog ajfona. Zbog toga od "Epla" namerava da traži čak 30 milijardi dolara odštete, koje će podeliti "narodu".

Cena prava sitnica

Osnivač nekada zloglasnog narko-kartela Medeljin kaže da njegovi advokati imaju spremnu tužbu, koju će podneti 6. januara naredne godine.

- "Epl" vara ljude. Prodaje im bezvredne telefone, koji su preskupi. Moji advokati su već dugo spremni, tako da ću im uzeti pare i podeliti ih narodu. Taj novac moraju da dobiju oni koji ga zaslužuju - rekao je Eskobar za "Didžital trends".

On je dodao da je već dokazao da "Epl" vara kupce. Njegova firma "Eskobar inc" napravila je smartfon sa ekranom na preklop, za koji Eskobar tvrdi da je bolji od bilo kog ajfona i da košta mnogo manje - 349 dolara.

Tužba 6. januara

"Epl" vara ljude. Prodaje im bezvredne telefone, koji su preskupi
Roberto Eskobar

- Pre nego što podnesem tužbu, želim da im pokažem da je moj telefon mnogo bolji od svih njihovih. Pobediću ih i svojim proizvodom - istakao je brat pokojnog narko-bosa.

Prema njegovim rečima, napravio je jedan od prvih telefona sa ekranom na preklop, mnogo bolji od svih koji trenutno postoje na tržištu.

- Model se zove "pablo eskobar fold-1". Dizajniran je u SAD, a napravljen u Hongkongu. Ima Android operativni sistem. Napravljen je od posebne plastike, zbog čega ga je skoro nemoguće razbiti, te je mnogo bolji od modela "samsung galaksi fold" - objasnio je Eskobar.

Karakteristike telefona "pablo eskobar fold-1"

procesor: Kvalkom snepdregon serije 8,64 bita
jezgro: okta-kor 2,8GHz
kamere: 16 MP i 20 MP
RAM memorija - 6GB i 8GB
ROM memorija - 128GB i 512GB, SD kartica do 256GB
dva displeja: - 7,8 inča, fleksibilni, amoled, 1.920 x 1.444 piksela
baterija: 4.000 mAh litijum-polimer, 5V/5A, ne vadi se
SIM kartica: dve nanokartice
boja: crna
operativni sistem: Android 9.0
dimenzije: 134 mm x190,35 mm x 7,6 mm
težina: 320 grama

Kako je istakao, velika želja mu je da pobedi "Epl".

- Imaću mrežu prodavaca koja će moj telefon prodavati po ceni od 349 dolara. Takvi telefoni drugih proizvođača koštaju hiljade dolara - naveo je Eskobar.


Njegov telefon za sada može da se naruči isključivo preko sajta firme "Eskobar inc", gde je navedeno da je dostupno 100.000 komada. Na sajtu je objavljen i promotivni spot sa ruskim manekenkama. Takođe, objavljena je i fotografija na kojoj se vidi kako sveštenik osveštava jedan od modela telefona "pablo eskobar fold-1".

Tužio i Maska

Inače, Roberto Eskobar je sa bratom Pablom osnovao narko-kartel Medeljin, koji je svojevremeno krijumčario ogromne količine kokaina u SAD. Pablo je vodio operacije kartela, dok je Roberto, kog su zvali El Osito (mali medved), bio zadužen za finansije.

Zajedno sa bratom bio je uhapšen 1991, ali su obojica pobegla iz zatvora 1992. Godinu dana su se krili, a onda se Roberto predao vlastima. Ubrzo nakon toga, 2. decembra 1993, kolumbijska policija je našla Pabla i ubila ga. Dve nedelje posle Pablove smrti, Roberto je u zatvoru dobio pismo-bombu, a usled eksplozije ostao je slep na jedno oko. S

lužio je kaznu sve do 2014, kad je pušten.
Od tada Roberto na svaki mogući način pokušava da zaradi novac, pa je tako u oktobru tužio vlasnika "Tesle" Ilona Maska.

Kolumbijac je optužio jednog od najbogatijih ljudi na svetu da mu je ukrao patent za bacač plamena, koji je Mask prodavao, zbog čega je tražio 100 miliona dolara odštete. Pre toga, u julu 2016, Roberto je tužio američku produkcijsku kompaniju "Netfliks" zbog TV serije "Narkos", jer se bavila životom Pabla Eskobara bez odobrenja porodice. Tražio je dve milijarde dolara odštete, a na vansudskom poravnanju dobio je nepoznatu sumu novca.

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija