• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

07.01.2020

20:20

SLEDI NEVIĐENO KRVOPROLIĆE! TURCI ZAPOSELI TRIPOLI, proamerička vlada sprema pakao za BORCE GENERALA HAFTARA, za koga se bore i PUTINOVI VAGNEROVCI!

Vesti

SLEDI NEVIĐENO KRVOPROLIĆE! TURCI ZAPOSELI TRIPOLI, proamerička vlada sprema pakao za BORCE GENERALA HAFTARA, za koga se bore i PUTINOVI VAGNEROVCI!

Podeli vest

Prva grupa turskih snaga stigla je u glavni grad Libije da podrži jedinice Vlade Nacionalnog sporazuma (GNA) koje je međunarodna zajednica priznala na čelu sa premijerom Fajezom al-Saradžom, izvestio je danas portal Afrigejtnjuz citirajući Nasera Amara, komandanta snaga koje sprovode kampanju Vulkan besa vlade u Tripoliju.

Nakon što je prva grupa turskih trupa stigla u naš glavni grad, naše snage sada mogu naneti veliku štetu libijskoj vojsci, rekao je Amara, ne precizirajući kada su tačno stigli do Tripolija, preneo je TASS.

Prema Amaru, jedinice GNA sada mogu da obore mlaznjake Libijske nacionalne vojske koju predvodi Kalifa Haftar, dok njene vazdušne snage mogu slobodno da lete preko libijskog neba, sposobne da gađaju protivnike osećajući podršku.

S tim u vezi, on je najavio da je u sklopu kampanje Vulkan besa vojna avijacija gađala vazdušnu bazu Al-Vatija koja se nalazi oko 120 kilometara jugozapadno od Tripolija, izazavši ozbiljnu štetu infrastrukturi.

(VIDEO) RUSI DOSTAVILI IRANU RADAR KOJI VIDI I NEVIDLJIVE NATO AVIONE?! Pentagon besan, ako krenu na Teheran popiće žestoke batine!

On je dodao da avijacija namerava da bombarduje i druge baze pristalica Haftara koje se nalaze daleko od glavnog grada.

- Od ovog dana neće biti prijatno - obećao je Amar.

U međuvremenu je Libijska nacionalna armija (LNA) Halife Haftara preuzela kontrolu nad važnim gradom Sirtom, zajedno sa njegovom lukom i aerodromom. Na strani Kalife Haftara bore i ruski plaćenici priopadnici jedinice Vagner!  
        
Situacija je, po svemu sudeći, još rovita jer je komanda LNA saopštila da se njeni borci nalaze u centru grada i da su "spremni da odreaguju na sve što se unutar njega može dogoditi".

NEMAČKA VOJSKA BEŽI IZ IRAKA, ALI NE I CRNOGORCI! A, AKO ZATREBA BRANIĆE AMERE DO... Milo dokazao da je najodaniji plaćenik Vašingtona!

Libiji u svakom slučaju preti brutalan krvavi rat, a možda i raspad zemlje!  


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MilosObilic1389

pre 4 godine

После Гадафија ... - Либија више и не постоји...!!

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija