• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

08.01.2020

10:07

MEĐU POGINULIM PUTNICIMA UKRAJINSKOG BOINGA 737 najviše državljana Irana i Kanade!

Vesti

MEĐU POGINULIM PUTNICIMA UKRAJINSKOG BOINGA 737 najviše državljana Irana i Kanade!

Podeli vest

Među putnicima poginulim u avionskoj nesreći u Iranu bila su 82 državljana Irana i 63 Kanađana, kao i državljani Ukrajine, Švedske, Avganistana, Nemačke i Britanije

To je na Tviteru objavio ukrajinski ministar Vadim Pristajko.

On je naveo da je poginulo 11 Ukrajinaca, među kojima devet članova posade, 10 državljana Švedske, četvoro putnika iz Avganistana, troje iz Nemačke i troje iz Britanije, prenosi Rojters.

Ukrajinski "Internešnal erlajnz" je objavio da na neodređeno vreme suspenduje sve letove za Teheran.

Ta kompanija je navela da je poslednja tehnička provera aviona obavljena u ponedeljak, dodajući da rade sve da bi se utvrdio uzrok nesreće.

Ukrajinska ambasada u Iranu je prethodno saopštila da je problem sa motorom aviona uzrok rušenja ukrajinskog aviona u Iranu, a ne raketni napad ili terorizam.



Ukrajinski avion, koji se sa 176 putnika i članova posade srušio ubrzo po poletanju sa aerodroma u Teheranu, nije proglasio uzbunu.

Avion se srušio samo nekoliko sati nakon što je Iran izveo raketni napad na dve baze u Iraku u kojoj su smeštene američke snage, u znak odmazde zbog ubistva iranskog generala Kasema Sulajmanija.

Portparol iranske službe za saobraćaj, Kasem Biniaz, izjavio je da se jedan od motora na avionu zapalio.

U avionu se nalazilo 167 putnika i devet članova posade, a poleteo je za Kijev, glavni grad Ukrajine, prenosi AP.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija