• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.01.2020

11:34

(VIDEO) OČAJNIČKA ODLUKA! Australijanci hoće da naprave masakr, ubiće bez milosti 10.000 žednih kamila!

Vesti

(VIDEO) OČAJNIČKA ODLUKA! Australijanci hoće da naprave masakr, ubiće bez milosti 10.000 žednih kamila!

Podeli vest

Lokalne australijske vlasti planiraju da ubiju oko 10.000 kamila, jer se stanovništvo žali na žedne životinje koje upadaju u njihova naselja i očajnički traže vodu

Aboridžinski zvaničnici udaljenih predela severozapada Južne Australije odobrili su odstrel kamila koji bi trebalo da započne danas i da traje pet dana.
 

Lokalna uprava Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara (APY) napisala je u dopisu koji je objavljen na Fejsbuku da "izuzetno velike grupe kamila i drugih divljači pri potrazi za vodom uznemiruju udaljene aboridžinske zajednice".
 
- Zbog trenutnih vrlo suvih vremenskih prilika, velike grupe kamila prete zajednicama i infrastrukturi te je potrebna njihova kontrola - objašnjava se u dopisu.  

(VIDEO) OVAJ SNIMAK IZ AUSTRALIJE pokazuje SVU TRAGEDIJU NEMOĆNIH U BORBI PROTIV VATRE

Portal Seven News izvestio je da će tokom tog lova možda stradati i 10.000 kamila.
 
 

Foto: Pixabay

Kao i u većem delu zemlje, u Južnoj Australiji već nedeljama traju ekstremno visoke temperature. Iako ta australijska savezna država nije toliko teško pogođena požarima kao susedni Novi Južni Vels, u njoj je tokom vatrenih stihija uginulo mnoštvo divljih životinja, piše CNN. 

(FOTO/VIDEO) PORODICA VELIKOG SRCA! Spasili su 90 HILJADA australijskih ŽIVOTINJA!

Marita Bejker, članica odbora APY-a, rekla je za australijske novine da su njenu zajednicu preplavile životinje u potrazi za vodom.
 
- Zaglavili smo u vrućim, smrdljivim i neugodnim uslovima, jer kamile ulaze u naša naselja, ruše ograde, prolaze oko kuća i pokušavaju da dođu do vode preko klima uređaja - kazala je Bejker.
 
Procenjuje se da u Australiji ima više od milion kamila i da njihova populacija poslednjih godina naglo raste.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija