• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.01.2020

19:08

PREDSTAVA JE GOTOVA, A SVI STE MI SE SMEJALI! Lider Bregzita dočekao svojih pet minuta: Nedostajaće mi vaši zvižduci, DA NIJE BILO MENE NIŠTA OD OVOGA NEBI BILO MOGUĆE!

Vesti

PREDSTAVA JE GOTOVA, A SVI STE MI SE SMEJALI! Lider Bregzita dočekao svojih pet minuta: Nedostajaće mi vaši zvižduci, DA NIJE BILO MENE NIŠTA OD OVOGA NEBI BILO MOGUĆE!

Podeli vest

Lider britanske partije Bregzit Najdžel Faraž napušta ove nedelje svoje omiljeno "pozorište", parlament Evropske unije u Strazburu, sa osećajem da je ispunio svoju misiju, prenosi AP

Agencija ističe da se Faraž, ismevan godinama od strane proevropskih poslanika i političara, sada oseća kao onaj ko se poslednji smeje, preneo je AP.

Kada 31. januara Velika Britanija napusti EU, to će biti istorijski gubitak za evropski blok i istorijski dobitak za one slične Faražu.

- Kada sam prvi put došao ovde, počeo sam da govorim da će Velika Britanija napustiti Evropsku uniju. Svi su mislili da je smešno.Bio sam negativac pantomime. Znate šta? Ljudi ustaju i zviždaće. I to će mi nedostajati - rekao je Faraž u intervjuu AP, govoreći o svojim ranim danima u EP - u krajem 90-ih.

Foto: REUTERS/Yves Herman



- Prilazim i kažem, ''izvinite, imam drugačije gledište.'' Svi vrište. Svi vrište: ''rasista, ekstremista''", rekao je Faraž i dodao da je sve što je učinio bilo je da da ljudima priliku da iskažu ono što stvarno misle - dodao je on.

DŽONSON OLADIO ŠKOTLANĐANE: Ništa od novog referenduma, VI STE DEO VELIKE BRITANIJE

Sada, kao i tada, on kao autsajder gleda kako se Bregzit odvija ispred njegovih očiju. Posao sprovođenja Bregzita je na konzervatvnoj vladi premijera Borisa Džonsona.

Faraž je formirao novu Bergzit partiju, koja nije uspela da osvoji nijedno mesto na prošlomesečnim izborima u Velikoj Britaniji.

Foto: REUTERS/Yves Herman



Mnogi sebi pripsisuju zasluge za to što se Bregzit dogodio, pa to čini i Faraž.

- Ne, da nisam bio ovde, ne bismo otišli - rekao je.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

KONAČNO RAZVOD! Odobren zakon o Bregzitu!
Planeta

KONAČNO RAZVOD! Odobren zakon o Bregzitu!

Poslanici Donjeg doma britanskog parlamenta danas su odobrili zakon koji će omogućiti izlazak zemlje iz Evropske unije 31. januara, čime će se staviti tačka na više od tri godine natezanja oko uslova "razvoda"

09.01.2020

19:26

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija