• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/BBC

15.01.2020

20:03

POŽELELA JE RODITELJIMA "LAKU NOĆ" I OTIŠLA NA SPAVANJE, UJUTRU SE JE PRONAŠLI MRTVU! Samo jedan detalj bio je dovoljan da se SVE OTKRIJE!

Vesti

POŽELELA JE RODITELJIMA "LAKU NOĆ" I OTIŠLA NA SPAVANJE, UJUTRU SE JE PRONAŠLI MRTVU! Samo jedan detalj bio je dovoljan da se SVE OTKRIJE!

Podeli vest

Roditelji kažu da je pre odlaska na spavanje bila zdrava i nije imala nikakve simptome

Jedne večeri prošlog novembra Kortni Partridž Meklenan (19) iz Australije rekla je "laku noć" svojim roditeljima i otišla u sobu na spavanje. U jednom trenutku u sledećim satima devojka je doživela napad astme. Kada su je roditelji proverili ujutru, Kortni je bila mrtva.

Roditelji devojke veruju da je smrt njihove ćerke u Glen Inesu u Novom Južnom Velsu posledica dima iz obližnjih šumskih požara. Poput mnogih naseljenih područja širom Australije na istoku, grad je poslednjih meseci zatrpan dimom.

- Pronađena je sa upaljenim svetlom na telefonu, kao da je tražila nešto. Inhalator je bio na krevetu pored nje - rekla je njena sestra.

Kortni je dijagnostikovana astma kada je bila dete, a prema rečima njene sestre, pogoršavalo se kada je bila u blizini zagađenja i prašine.

- Nije imala nikakve simptome pre nego što je otišla na spavanje. Bila je zdrava i zato smo svi bili šokirani kada smo saznali da je umrla - dodala je njena sestra.

Preliminarni izveštaj autopsije za uzrok njene smrti stavio je da je "nepotvrđen". Međutim, dodala je kako su joj roditelji rekli da njena sestra ima "hiper-ekstenziju pluća" - jedan indikator napada astme.

Prema rečima zdravstvenih zvaničnika, astmatičari su posebno ranjivi u krizi u Australiji koja traje mesecima.

U poslednjim mesecima gradovi kao što su Sidnej, Melburn, Kanbera i Adelejd izmerili su najgora očitavanja o kvalitetu vazduha na globalnom nivou.

U ruralnim delovima bližim požarima, stanje je još gore.

Dve nedelje pre nego što je Kortni preminula 28. novembra, požari su gutali Glen Ines, uzrokujući smrt dvoje ljudi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija