• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: TANJUG

17.01.2020

09:09

DA LI JE TRAMP LAGAO O ŽRTVAMA?! Pentagon priznao da je u iranskom napadu ranjeno 11 vojnika!

Vesti

DA LI JE TRAMP LAGAO O ŽRTVAMA?! Pentagon priznao da je u iranskom napadu ranjeno 11 vojnika!

Podeli vest

Jedanaest američkih vojnika povređeno je tokom iranskog napada projektilima na bazu Al-Asad u Iraku, iako su i Pentagon i predsednik SAD Donald Tramp u početku tvrdili da nije bilo žrtava niti povređenih

"Iako nijedan pripadnik američkih snaga nije poginuo u napadu 8. januara, nekoliko ih se leči od simptoma potresa mozga od eksplozije i njihovo stanje se još procenjuje", saopštila je vojna koalicija predvođenja SAD koja se u Iraku i Siriiji bori protiv Islamske države.

U saopštenju se dodaje da su oni iz predostrožnosti prebačeni iz baze u Iraku u Regionalni medicinski centar Landštul u Nemačkoj radi daljih analiza i da se očekuje da se vrati na dužnost kada budu proglašeni sposobnim.



Zvaničnik američke vojske rekao je za CNN da je u napadu povređeno 11 vojnika, koji je Iran izveo u znak odmazde zbog ubistva generala Kasema Sulejmanija.

Američki medij podseća da je Pentagon neposredno posle napada saopštio da u napadu nije bilo žrtava i podseća da američka vojska pod žrtvama podrazumeva i ranjavanje i smrt svojih pripadnika.

Upitan o toj protivurečnosti, američki zvaničnik je rekao da je je u to vreme to bila procena stanja i da su se simptomi pojavili kasnije. Američki ministar odbrane Mark Esper rekao je prošle nedelje da je, prema prvim procenama, u napaduna bazu u kojoj su stacionirane američke trupe pričinjena samo materijalna šteta.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

OSVETE ĆE BITI! TRAMPU JE POTREBAN MIR SA IRANOM, A UPRAVO TO JE ONO ŠTO OD TEHERANA NEĆE DOBITI! Ameri kasno shvatili da su naljutili persijskog lava!
Planeta

OSVETE ĆE BITI! TRAMPU JE POTREBAN MIR SA IRANOM, A UPRAVO TO JE ONO ŠTO OD TEHERANA NEĆE DOBITI! Ameri kasno shvatili da su naljutili persijskog lava!

Iran je mudro eskivirao direktni, državni vojni konflikt, u korist suptilnijeg i opasnijeg rata protiv američkog prisustva na Bliskom istoku - što je rat koji će, ukoliko bude uspešan, preoblikovati čitav region. Ne, ništa još nije gotovo. Sve je spremno za eskalaciju (ali na asimetričan način). Tramp ostaje u šaci odmetnutih senatora

16.01.2020

21:07

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija