• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/in4s.net

22.01.2020

12:05

POBUNA ZBOG SRPSKE TROBOJKE! MILOGORCI NE MOGU SVE DA PREKREČE! Mladići naslikali srpsku zastavu, policija ih privela, mural prefarban, a onda je krenula REVOLUCIJA! (FOTO)

Vesti

POBUNA ZBOG SRPSKE TROBOJKE! MILOGORCI NE MOGU SVE DA PREKREČE! Mladići naslikali srpsku zastavu, policija ih privela, mural prefarban, a onda je krenula REVOLUCIJA! (FOTO)

Podeli vest

Sve je krenulo, kada je grupa momaka u podgoričkom naselju Donja Gorica naslikala trobojku


Talas mladalačkog nenasilnog bunta zahvatio je Crnu Goru i u brojnim gradovima širom države nekorišćeni prostori koriste se za slikanje stare crnogorske trobojke.

Sve je krenulo, kada je grupa momaka u podgoričkom naselju Donja Gorica naslikala trobojku. Odmah nakon toga, usledila je reakcija nadležnih organa. Svi do jednog su bili privedeni u policiju na razgovor, a trobojka prefarbana. 

Ovo je izazvalo revolt građana, pre svega mladih ljudi, a onda je talas crtanja trobojke krenuo širom Podgorice. Nakon što je mural "Donja Gorica" u bojama trobojke u dva navrata prefarban, usledio je odgovor iz Murtovine. Novi grafit osvanuo je u Murtovini, a prema nezvaničnim informacija naslikala ga je jedna hrabra devojka.

 

 


Ovom pozivu odazvala se omladina iz naselja Stari Aerodom, te je tako i ovo naselje bogatije za grafit sa trobojkom.

Trend slobode i bunta rado su prihvali meštani Zagoriča gde je sinoć naslikana trobojka. Ogromna trobojka osvanula je i naselju Masline.

Foto: www.in4s.net

Ovoj akciji sa muralima u bojama trobojke odgovorio je i Herceg Novi. 

I na severu se oseća miris slobode i zajedništva. Tako je i pljevaljska omladina uspešno odgovorila ovoj akciji, pa i Pljevlju krasi mural sa bojama trobojke.

Uprkos opstrukciji nadležnih organa, Uprave policije ova omladina poslala je snažnu poruku crnogorskom režimu – "Mogu da nas hapse, privode i tuku ali nemaju načina da zaustave poruku".

Foto: www.in4s.net

Na izlazu iz Murine, prema Plavu, u selu Pepice građani su postavili trobojku, u znak podrške i u znak otpora pojačanoj represiji režimskog aparata, koja ovih dana kulminira.

Duh slobode i otpora se širi Crnom Gorom, a primer su nam dali građani sela Pepice, koji su tokom noći čuvali i sačuvali postavljenu zastavu, a policija i vatrogasci se vratili neobavljenog posla.

Foto: www.in4s.net

Kako se saznaje, jedan pripadnik vatrogasne službe, islamske veroispovesti krenuo je da skine zastavu, ali su građani počeli da skandiraju "Ne damo svetinje", a on se po kazivanju jednog od prisutnih, spustio sa vatrogasnih stepenica i kazao: "Neću da vam diram zastavu, pa ko hoće neka skida".

Prema nezvaničnim i zasad nepotvrđenim informacijama, na informativni razgovor povodom sinoćnjih događaja pozvan je u MUP Plav, nekadašnji funkcioner SD-a Momčilo Đukić.

Sve o događajima u Crnoj Gori pretite OVDE.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija