• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/in4s.net

22.01.2020

15:40

PROPALA MILOVA SAČEKUŠA! LITIJE NA CETINJU NEĆE BITI! MItropolija u dogovoru s policijom odustala od molitvene šetnje!

Vesti

PROPALA MILOVA SAČEKUŠA! LITIJE NA CETINJU NEĆE BITI! MItropolija u dogovoru s policijom odustala od molitvene šetnje!

Podeli vest

Pravoslavna Crkvena opština cetinjska saopstila je da će sutra na Cetinju biti održan moleban, ali da je uvažena sugestija Uprave policije Crne Gore da ne bude organizovana litija

"Argumentacija policije je bila da su u posedu pouzdanih informacija da bi u toku litije moglo doći do ozbiljnog narušavanja reda i mira, te da bi za njeno održavanje morale biti angažovane brojne policijske snage. Mitropolija je upoznala policiju da sa strane Crkve, kao ni i u drugim gradovima, ne bi bili inicirani nikakvi incidenti", navedeno je u saopštenju.

Pravoslavna Crkvena opština cetinjska ističe da litija na Cetinju zasad neće biti održavana, kako se ne bi doprinosilo mržnji među braćom, a da se ne bi ugrozilo dostojanstvo litija i prelepe slike koje ovih dana dolaze sa ulica crnogorskih gradova, "koje bi pale u senku policijskih kordona na Cetinju i eventualnih incidenta".

Naglašava se da je litija trebala da protekne u miru i dostojanstveno u neposrednoj blizini Cetinjskog manastira do Ćipura, gde se svake subote održava Služba Božija.

Njen cilj je, ističe se, trebao da bude isto ono što je cilj svih molitvenih okupljanja ovih sedmica: molitva za mir, bratsku slogu i ljubav, koja je narušena donošenjem bezakonog propisa o slobodi veroispovijesti.

"Moleban će se održati u Cetinjskom manastiru, kako je i bilo najavljeno, ali litije do Ćipura neće biti, jer Mitropolija pokazuje dobru volju radi dobrobiti svih građana Cetinja i Crne Gore i uvažava sugestiju Uprave policije, koja je umolila Mitropoliju da se od litije uzdrži u ovom trenutku", navela je u saopštenju Pravoslavna Crkvena opština cetinjska.

Sve o događajima u Crnoj Gori čitajte OVDE.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija