• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

22.01.2020

22:15

(VIDEO) SRBIJO, OVO TRAŽI OD PUTINA, TREBAĆE NAM...! RUSKA NOVA INŽENJERIJA I TEHNOLOGIJA ISPROBANA U SIRIJI!  NATO gleda i ne veruje šta vidi!

Vesti

(VIDEO) SRBIJO, OVO TRAŽI OD PUTINA, TREBAĆE NAM...! RUSKA NOVA INŽENJERIJA I TEHNOLOGIJA ISPROBANA U SIRIJI! NATO gleda i ne veruje šta vidi!

Podeli vest

Rusko ministarstvo odbrane obeležilo je 319. godišnjicu od stvaranja jednog od svojih tehnološki najnaprednijih vojnih ogranaka, pokazujući impresivnu vežbu vojne inženjerije koja upada u neprijateljsko skrovište

Video objavljen na društvenim mrežama Ministarstva odbrane, prikazuje napadački tim ruskih vojnih inženjera obučen u najsavremenija kombinovana zaštitna odela koji je upao u simuliranu radionicu mina militanata.

Vojnički višeslojni kompozitni oklop koji se sastoji od metalnih, plastičnih i keramičkih ploča koje pokrivaju celo telo omogućava im da prežive čak i ako eksplozivna naprava detonira odmah pored napadačke ekipe.

Vojni inženjeri koji prate svoju istoriju sve od vremena Petra Velikog nedavno su evoluirali u jedan od tehnološki najnaprednijih delova ruskih oružanih snaga.

Ogranak koji uključuje deminere, stručnjake za prepreke i odvraćanje, kao i nedavno formirane inženjerske napadačke timove, opremljen je najsavremenijim  naoružanjem u rasponu od vojnih robota do zaštitne odeće od aramidne tkanine.

PUKLA BOMBA! PACOLI RADIO ZA UDBU, UBIJAO JE ŠIPTARSKE SEPARATISTE?! Pojavio se dokument koji će zatresti Prištinu, KOSOVARI, ŠTA ĆETE SADA?!

U jednom od svojih poslednjih podviga, ruski demineri su razminirali hiljade mina u Siriji.

Ruske snage sprovele su uspešne operacije razminiranja mina u raznim regionima, kao što su Alepo, Deir ez-Zor i Palmira nakon oslobađanja od džihadista između 2016. i 2018., uklonivši ukupno 105.000 eksplozivnih naprava.

AMERIČKI FARMERI MASOVNO BANKROTIRAJU ZBOG PUTINA! BRUTALNA OSVETA RUSIJE! Najnoviji manevar Moskve i Pekinga sahranjuje poljoprivredu SAD! (VIDEO)

Demineri su takođe raspoređeni u Laosu između 2018. i 2019. godine, gde su pomogli da se očisti oko 100 hektara od municije i mina preostalih od rata u Vijetnamu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Gidra

pre 4 godine

Људи су били ангажовани и на деминирању наше земље. Хвала браћо.

Izbori 2024

Vesti

TV

Da li je Danka Ilić kidnapovana? Dete od dve godine nije moglo samo da ode!
Live TV

Da li je Danka Ilić kidnapovana? Dete od dve godine nije moglo samo da ode!

Devojčica Danka Ilić nestala je u utorak u 13.45 u selu Banjsko Polje kod Bora i još nije pronađena! Posle opsežne potrage u kojoj je učestvovalo na hiljade spasilaca uz pomoć helikoptera i dronova, pretraga terena je obustavljena, a istražuje se i mogućnost otmice. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Nebojša Perović, advokat.

29.03.2024

10:00

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji!
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji!

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija