• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.01.2020

08:06

KINEZI SU NEVEROVATNI! Vuhan gradi bolnicu za obolele od koronavursa, BIĆE GOTOVA U PONEDELJAK!

Vesti

KINEZI SU NEVEROVATNI! Vuhan gradi bolnicu za obolele od koronavursa, BIĆE GOTOVA U PONEDELJAK!

Podeli vest

Grad Vuhan, žarište novog virusa, ubrzano gradi bolnicu sa 1.000 kreveta za lečenje pacijenata zaraženih koronavirusom, od kojeg je dosad umrlo 26 osoba, a obolelo više od 800

Kineski mediji prenose da bi bolnica mogla da bude završena do ponedeljka.

Bolnica se gradi u kompleksu koji je ranije bio predviđen za lokalne radnike, u baštama pored jezera, na periferiji grada, javio je jedan državni list.

Oko 35 kopača i deset buldožera stigli su na zemljište gde će biti izgrađena bolnica u četvrtak uveče, kako bi posao bio završen do ponedeljka.

KORONAVIRUS STIGAO U EVROPU?! Četiri pacijenta u izolaciji, UOČENI SIMPTOMI OVE SMRTONOSNE GROZNICE!

Vuhan će izgradnjom bolnice kopirati ranije iskustvo iz Pekinga, tokom borbe protiv virusa SARS 2003. godine, kada je u predgrađu glavnog grada Kine za nedelju dana izgrađena bolnica u kojoj je lečena jedna sedmina svih zaraženih pacijenata.

Foto: Tanjug/AP

"To je bilo čudo upisano u istoriju medicinske nauke", navodi list.

Bolnicu u Pekingu podiglo je oko 1.000 radnika, a lečilo se oko 700 pacijenata.

Kina je pojačala aktivnosti u suzbijanju virusa, a izgradnje nove bolnice jedna je od njih.

(VIDEO) UŽAS! OVAKO SE PROŠIRO KORONAVIRUS! Sve krenulo sa pijace, HAOS I PRLJAVŠTINA GLAVNI UZROK

Javni prevoz je obustavljen u 10 gradova u provinciji Hubei, koja ima 60 miliona stanovnika, hramovi su zatvoreni, prenosi Rojters.

Vuhan, grad sa 10 miliona ljudi odakle je virus potekao, te susedni Huangang sa sedam miliona, nalaze se u potpunoj izolaciji.

Foto: Tanjug/AP

Železničke stanice su većinom zatvorene, letovi su suspendovani i na glavnim saobraćajnicama u i izvan grada postavljene su kontrolni punktovi.

Šangaj je zatvorio Diznilend kako bi se sprečilo širenje virusa.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija