• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

26.01.2020

17:20

NACISTIČKI ZLOČINI NE ZASTAREVAJU! Putin poslao jasnu poruku:  Naša dužnost je da prenesemo narednim generacija istinu o najkrvavijem ratu 20. veka

Vesti

NACISTIČKI ZLOČINI NE ZASTAREVAJU! Putin poslao jasnu poruku: Naša dužnost je da prenesemo narednim generacija istinu o najkrvavijem ratu 20. veka

Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin uputio je pozdravni telegram učesnicima i gostima memorijalne večeri "Čuvar sećanja" koja se održava u Moskvi povodom obeležavanja Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta, u kome je poručio da zločini nacista ne mogu zastareti, ne mogu se oprostiti, niti zaboraviti

- Holokaust je jedan od najtragičnijih, najmračnijih stranica svetske istorije. Zločini nacista i njihovih pristalica ne mogu zastareti, ne mogu se oprostiti niti zaboraviti. Bilo kakav pokušavaj prećutkivanja tih događaja i menjanja istorije su neprihvatljivi i nemoralni - poručio je Putin u telegramu koji je objavljen na sajtu Kremlja.

- Naša zajednička dužnost je da sačuvamo i prenesemo narednim generacijama istinu o najkrvavijem ratu 20. veka, o milionima ljudi, koji su ubijeni u gasnim komorama, koji su mučeni u koncentracionim logorima i getima, koji su umrli od bolesti i gladi, o tome da je Crvena armija stala na kraj tim nečuvenim zločinima, da je uništila nacizam i spasila od istrebljenja i porobljavanja ne samo Jevreje, nego i druge narode planete - dodao je predsednik.

LUKAŠENKO ZABIJA NOŽ U LEĐA PUTINU?! Počeo pregovore sa Amerikancima! NEĆU DA BUDEM POSLEDNJI PREDSEDNIK BELORUSIJE!

U Rusiji se od 20. januara do 2. februara 2020. godine obeležava nedelja sećanja na žrtve Holokausta.

Podsetimo, ranije je održan peti Svetski forum sećanja na Holokaust, posvećen 75. godišnjici oslobođenja nacističkog koncentracionog logora „Aušvic“. Logor je oslobodila sovjetska vojska 23. januara 1945. godine. Skupu su prisustvovale delegacije iz više desetina zemalja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija