• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.01.2020

14:42

NISMO DOBRO REAGOVALI NA ŠIRENJE VIRUSA! Gradonačelnik Vuhana ponudio ostavku (VIDEO)

Vesti

NISMO DOBRO REAGOVALI NA ŠIRENJE VIRUSA! Gradonačelnik Vuhana ponudio ostavku (VIDEO)

Podeli vest

Gradonačelnik Vuhana, kineskog grada koji je žarište novog korona virusa, ponudio je danas ostavku jer grad nije na najbolji način reagovao na širenje virusa, iako je svoje delovanje na skali od 100 ocenio sa čak 80.

- Zatvorili smo grad da bismo zaustavili širenje virusa, ali verovatno će nas istorija pamtiti po lošem - rekao je Zou Sivang u intervjuu državnoj ČTV.

On je naveo da je spreman da podnese ostavku ukoliko će to pomoći da se spreči širenje virusa.

Priznao je tokom intervjua da informacija o širenju virusa nije dovoljno brzo objavljena.

NAJMLAĐA ŽRTVA BEBA OD DEVET MESECI! Noćas značajno porastao broj umrlih od koronavirusa

Foto: Tanjug/AP

On je, međutim, za to delimično okrivio proceduru po kojoj lokalne samouprave moraju da traže odobrenje od Pekinga kako bi plasirale takve informacije.

Međutim, mnogi građani kritikuju intervju na društvenim mrežama, uz ocenu da je gradonačelnik preterano hvalio sam sebe.

Mnogi komentari na kineskim društvenim medijima fokusirali su se na to što je Sivang svoje delovanje u vezi sa virusom na skali od 100 ocenio 80.

- Sad razumem šta znači biti besraman - naveo je jedan od korisnika mreže Weibo.

- Naši ljudi ne mogu biti prevareni tako lako... Virus je samo jedan od okidača jer administracija u Vuhanu već dugo vremena vara građane i centralnu vladu - napisao je drugi korisnik Weibo.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija