• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/espreso

28.01.2020

11:51

UKRAJINCI SU OSLOBODILI AUŠVIC! Skandalozan tvit kanadskog političara, na najgrublji način pokušao da IZMENI ISTORIJU!

Vesti

UKRAJINCI SU OSLOBODILI AUŠVIC! Skandalozan tvit kanadskog političara, na najgrublji način pokušao da IZMENI ISTORIJU!

Podeli vest

Revizija istorije je velika opasnost, posebno kada dolazi od visokih zvaničnika neke države, poput premijera kanadske pokrajine Alberte

Džejson Kenej, prvi čovek kanadske pokrajine Alberta, povodom obeležavanja godišnjice oslobađanja Aušvica napisao skandalozan tvit, koji je kasnije obrisao.

Ipak, uspeo je da bude sačuvan na internetu -a Kenej je u tvitu tvrdio da su ukrajinski vojnici oslobodili jezivi koncentracioni logor, što je velika neistina.

Kenej je kasnije ispravio svoju grešku u izmenjenom tvitu:

Ukrajina je za vreme Drugog svetskog rata, kao i svaka zemlja, bila podeljena. Dok se jedan deo stanovništa pridruživao Crvenoj armiji u borbi protiv nacista, postojali su i oni koji su sarađivali sa Trećem rajhom, vođeni Stepanom Banderom, koji je bio nacionalista koji je zagovarao borbu protiv SSSR-a.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miro

pre 4 godine

Ma nisu Sovjeti to je uradio redov Rajan pitajte Spilberga, ja sam licno gleedao film, znam

srb

pre 4 godine

Znate li za krokodilske suze i u kojem se kontekstu pominju? Ko god je pratio ovih dana pominjanje strasnih zlocina cije su zrtve bili mnogi narodi,Jevreji svakako ali treba spomenuti Ruse,Rome,Srbe... moga je videti da ih naj vise liju predstavnici drzava koje su prednjacile.......

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija