• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

28.01.2020

17:51

ZELENSKI PROVOCIRA PUTINA I RUSIJU, MOSKVA KRIVA ZA DRUGI SVETSKI RAT! Lider Ukrajine nije naučio lekciju, sledi mu šamrčina...

Vesti

ZELENSKI PROVOCIRA PUTINA I RUSIJU, MOSKVA KRIVA ZA DRUGI SVETSKI RAT! Lider Ukrajine nije naučio lekciju, sledi mu šamrčina...

Podeli vest

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski nazvao je tokom svoje posete Poljskoj SSSR jednim od krivaca za početak Drugog svetskog rata

Poljska i poljski narod su prvi put osetili na sebi zaveru totalitarnih režima. To je dovelo do početka Drugog svetskog rata i omogućilo nacistima da pokrenu smrtonosni točak Holokausta, izjavio je Zelenski.

Prema njegovim rečima, Evropa i ceo svet "nemaju pravo da ćute danas, kako je bilo 1939. godine".

Govoreći o oslobođenju logora "Aušvic", predsednik je izbegao da pomene SSSR, ali je ispričao o građanima Ukrajine koji su uspeli da učestvuju u operaciji.

IRANSKI MEDIJI: POGINUO VISOKI OFICIR CIA koji je organizovao UBISTVO GENERALA SULEJMANIJA!

U poslednje vreme Poljska pokušava da prebaci odgovornost na Rusiju za početak Drugog svetskog rata. Parlament zemlje je početkom januara usvojio rezoluciju u kojoj je za pokretanje rata optužio kako Nemačku, tako i SSSR.

Međutim, sredinom decembra je ruski predsednik Vladimir Putin izjavio da je upravo Poljska bila među onim državama koje su sklapale dogovore sa Nemačkom i da Rusija poseduje dokumente koji to potvrđuju.

OKO ZA OKO, ZUB ZA ZUB! Turska o mogućem napadu na njihove snage u Sirji: ODGOVORIĆEMO BEZ USTRUČAVANJA!

Šef ruske države je, između ostalog, ispričao kako je poljski ambasador u Trećem rajhu obećao da će podići spomenik Adolfu Hitleru zbog planova da protera Jevreje u Afriku. Putin ga je nazvao "antisemitskom svinjom".

Varšava to nije priznala, a ruski ambasador je pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova. Putinove reči su izazvale nezadovoljstvo poljskih vlasti, koje pokušavaju da prebace odgovornost za početak rata na SSSR, pozivajući se na pakt Molotov-Ribentrop.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
DOLIC

pre 4 godine

AKO JE CRVENA ARMIJA (SSSR) POCELA DRUGI SVETSKI RAT TU JE BILA I UKRAJINA KAKO MOZE DA BUDE GLUP TAJ ZELENSKI DA SU SAMO RUSI KAO NACIJA IZAZVALI DRUGI SVETSI RAT A DA NIJE UCESVOVALA UKRAJINA JER JE BILA REPUBLIKA U SSSR PRVO STALJIN NIJE BIO RUS NEGO GRUZIJANAC ON JE KOMANDOVAO ZASTO NEOPTUZI GRUZIJU NEGO RUSIJU . VIDI SE DA NEZNA ISTORIJU SSSR

Štrudla

pre 4 godine

Odakle će jedan komičar da zna istoriju.Mislim on zna da je Ukrajina dočekala cvijećem Njemačke fašiste,kada su umarširali u Ukrajinu; ,ali pokušava da malo glumi ulizavajući se zapadu..Znaju;Poljaci, Mađari,Rumuni,i Rusi da su ih Ukrajinci ubijali za vreme drugog svetskog rata ,ali im potreban ovaj glumac da laje protiv Rusiju.Zato će i ostati odnosno ostao je bez pola Ukrajine..

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija