• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

29.01.2020

19:28

MAKRONU DOSTA ERDOGANA, ON JE VELIKA OPASNOST! Ankara krši suverenitet Libije i ugrožava bezbednost Evrope i zapadne Afrike!

Vesti

MAKRONU DOSTA ERDOGANA, ON JE VELIKA OPASNOST! Ankara krši suverenitet Libije i ugrožava bezbednost Evrope i zapadne Afrike!

Podeli vest

Predsednik Francuske Emanuel Makron optužio je danas predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana da je prekršio obećanja data na konferenciji o Libiji, nakon što su turski ratni brodovi i sirijski borci stigli u tu severnoafričku zemlju

- Želim da izrazim zabrinutost u vezi sa ponašanjem Turske u ovom trenutku, što je u potpunoj suprotnosti sa onim na šta se predsednik Tajip Erdogan obavezao na konferenciji u Berlinu", rekao je Makron na zajedničkoj konferenciji za novinare sa grčkim premijerom Kirjakosom Micotakisom - preneo je Rojters.

Makronovi komentari usledili su nedelju dana nakon što su se Ujedinjeni Arapski Emirati, Egipat i Rusija, koji podržavaju komandanta libijske vojske na istoku zemlje Kalife Haftara i Turska, koja podržava vladu u Tripoliju saglasili sa zapadnim silama u Berlinu da će raditi na podsticanju trajnog prekida vatre i podržati embargo na oružje.

POKLONSKA "OBJASNILA" AMERIMA I NATO ZAŠTO SRBI VOLE RUSE! Zamislite, ne to im ne odgovara - E, TO SE ZOVE DRSKOST! A, I KO BI BIRAO TRAMPA UMESTO NJE?!

Međutim, od tada je došlo do sukoba sa Haftarovom Libijskom nacionalnom armijom koja pokušava da otvori novi front kretanjem prema gradu Misrata na zapadu zemlje.

Makron je potvrdio prisustvo turskih brodova i optužio Ankaru da krši suverenitet Libije i ugrožava bezbednost Evrope i zapadne Afrike.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija