• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.02.2020

09:59

ČUDO! KINEZI NAPRAVILI BOLNIICU ZA 10 DANA! Može da primi 1.000 pacijenata i 1.400 lekara (FOTO/VIDEO)

Vesti

ČUDO! KINEZI NAPRAVILI BOLNIICU ZA 10 DANA! Može da primi 1.000 pacijenata i 1.400 lekara (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Vlasti kineskog grada Vuhana izgradile su bolnicu sa 1.000 ležajeva za tretman bolesnika obolelih od koronavirusa za samo 10 dana

Gradonačelnik Vuhana Džou Sijanvang predao je jutros vojsci novu bolnicu Hušenšan, a 1.400 zdravstvenih radnika počeće da rade već u ponedeljak, prenosi CNN.

Gradnja bolnice započeta je 24. januara i završena je za manje od 10 dana. Na njoj je radilo više od stotinu radnika, a njihov napredak svakodnevno su pratili milioni gledalaca uživo preko interneta. 

DRŽAVLJANI SRBIJE EVAKUISANI IZ VUHANA! Prošli kontrolu, NISU ZARAŽENI KORONAVIRUSOM, ali moraju u karantin!

OVO SU HEROJI IZ VUHANA! Doktori bez pauze brinu o pacijentima i po 12 sati, a kada skinu maske njihova lica izgledaju šokantno (FOTO)

Predsednik Si Đinping, koji je i predsednik Centralne vojne komisije, odobrio je slanje 1.400 medicinskih radnika, pripadnika kineske vojske, koji će lečiti pacijente u danas završenoj bolnici u Vuhanu.

Foto: Tanjug/AP

Bolnica je izgrađena po modelu iz Pekinga 2003. godine, gde je za samo nedelju dana izgrađena bolnica za pacijente sa virusom SARS-a kojem su podlegle 774 osobe. 

Izgradnja druge bolnice biće kompletirana u sredu, 5. februara, a otvorena 6. februara.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija