• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.02.2020

22:54

RUSI UPOZORAVAJU: "Beli šlemovi" opet nešto spremaju sa teroristima u Siriji

Vesti

RUSI UPOZORAVAJU: "Beli šlemovi" opet nešto spremaju sa teroristima u Siriji

Podeli vest

Militanti u Idlibskoj zoni deeskalacije spremaju provokaciju uz korišćenje otrovnih supstanci, saopštili su ruski vojnici. Turska može pomoći njeno sprečavanje

- U kol-centar ruskog Centra za mirenje zaraćenih strana stigla je večeras informacija od dvojice stanovnika grada Maret el Art (11 kilometara severozapadno od Alepa, Idlibska zona deeskalacije) da predstavnici organizacije "Beli šlemovi", uz podršku terorista ’Hajat Tahrir el Šam‘, pripremaju provokaciju uz korišćenje otrovnih supstanci - navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje - grupa od oko 15 predstavnika "Belih šlemova"  stigla je u Idlibsku zonu deeskalacije 1. februara zbog pripreme provokacija pod rukovodstvom militanata Mahi el Din el Am, koji imaju iskustvo sa insceniranjem kadrova navodnog "hemijskog napada" 4. aprila 2017. godine u Han-Šejhunu, provincija Idlib.

Nova provokacija će biti inscenirana u mestu Maaret el Artik, uz učešće 200 ljudi — rođaka militanata, uključujući i decu koja su stigla u Idlibsku zonu iz južnih provincija - dodaje se u saopštenju.

OBORENA DVA DRONA! Novi napad na rusku bazu u Siriji

ERDOGAN ZAPRETIO: Ko bude testirao vojnu moć Turske, neće se DOBRO provesti!

Foto: AP/Photo

Centar za mirenje zaraćenih strana je naglasio da su na mesto snimanja provokacije sa hemijskim oružjem u Idlibu „Beli šlemovi“ na dva terenca dostavili 400 litara hemijskog rastvora.

- Ruski centar za mirenje zaraćenih strana poziva sve učesnike ove provokacije da odbiju da učestvuju u kriminalnim planovima, a tursku stranu - da izvrši pritisak na militante u Idlibskoj zoni deeskalacije kako bi je sprečila - dodaje se u saopštenju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija