• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik

04.02.2020

18:19

MAKRON POBRKAO LONČIĆE! Optužio Rusiju da revidira istoriju, BILO BI DOBRO DA OSVEŽI ZNANJE!

Vesti

MAKRON POBRKAO LONČIĆE! Optužio Rusiju da revidira istoriju, BILO BI DOBRO DA OSVEŽI ZNANJE!

Podeli vest

Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je da Rusija pokušava da revidira istoriju Drugog svetskog rata i da "prebaci krivicu na poljski narod"

Francuski lider je danas i sutra u poseti Poljskoj. Juče se sreo sa poljskim predsednikom Andžejom Dudom i premijerom te zemlje Mateušem Moraveckim.

- Iznoseći svoja slobodna razmišljanja o istoriji, želim da kažem da mi ne gradimo Evropu zaboravljajući je. Gradimo Evropu poznajući istoriju, štiteći je od svih pokušaja falsifikovanja i revidiranja nekih zemalja i stranaka - rekao je Makron pred poljskim studentima.

EVO ČIME TRAMP MISLI DA POKORI SRBIJU - ISKORISTIĆE NLO! NIJE ŠALA, NITI FILM, OVO JE SUROVA REALNOST! Već ga je upotrebio da slomi Kim Džong Una!

On je ocenio da se potencijalni rizik krije u "izvrtanju istorijskog sećanja".

- Ponekad primetim pokušaje Poljske da izbriše 1989. godinu i priču o slobodi. Vidim promišljenu politiku Mađarske za reviziju celokupne istorije 20. veka, kao i pristup Rusije da iznova tumači Drugi svetski rat i predstavi poljski narod kao krivce. U revidiranju istorije vidim rizik od rasparčavanja našeg sećanja - istakao je Makron.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija