• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.02.2020

10:51

VOJSKA ČUVA RUSE EVAKUISANE IZ VUHANA! SMEŠTENI SU U KARANTION U SIBIRU - kamp je ograđen, ima nadzorne kamere, ali UNUTRA JE POTPUNO DRUGAČIJE!

Vesti

VOJSKA ČUVA RUSE EVAKUISANE IZ VUHANA! SMEŠTENI SU U KARANTION U SIBIRU - kamp je ograđen, ima nadzorne kamere, ali UNUTRA JE POTPUNO DRUGAČIJE!

Podeli vest

Rusija je danas evakuisala prvu grupu svojih građana iz Vuhana, epicentra koronavirusa, a oni će provesti dve nedelje u karantinu u Sibiru, gde će biti testirani na prisustvo virusa

Prvim letom vojnim avionom iljušin 76 evakuisano je 78 građana Rusije koji su sleteli na aerodrom u Tjumenju u Sibiru, a ta zemlja planira da iz kineske provincije Hubei evakuiše ukupno 144 osobe, među kojima je i 16 državljana bivših država SSSR.

Ministarstvo odbrane je saopštilo da kod prve grupe Rusa koji su se jutros vratili u zemlju za sada utvrđeno da nema prisustva virusa, prenosi Rojters. Drugi vojni avion sa ruskim državljanima sleteće kasnije u toku dana.

Četvoro medicinskih radnika obučenih u zaštitna odela dočekali su prvi vojni avion sa 78 građana.

Oni će biti u karantinu u kampu koji se nalazi na oko 30 kilometara izvan grada Tjumenj, u kojem inače živi 800.000 ljudi i koji je prestonica nafte u Rusiji. Kamp u kojem će boraviti je ograđen, ima nadzorne kamere, a čuvaju ga i vojnici.

 

 


Kako prenosi TAS S, evakuisani građani neće komunicirati jedni sa drugima, osim članova porodica koji neće biti odvajani. U sobama će imati internet, kupatilo, frižider, a u toku dana će biti služena četiri obroka. Obezbeđene su i igrice i igračke za decu, kao i knjige i šah za odrasle.

Predstavnik ruskog Ministarstva zdravlja rekao je juče da se Rusija priprema za mogućnost širenja virusa. Škole su u nekim regionima Rusije zatvorene, a otkazani su i javni skupovi, mada pojedini zvaničnici na lokalu navode da je to učinjeno zbog sezonskog gripa i respiratorinih infekcija. Rusija je prošle nedelje prijavila dva slučaja koronavirusa u Sibiru, a zaraženi su kineski državljani.

 

 

Sve o smrtonosnom koronavirusu čitajte OVDE.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija