• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.02.2020

20:09

DOBROČINSTVO ILI ŽELI DA ZARADI NA VAKCINAMA? Bil Gejts donirao 100 miliona dolara za borbu protiv koronavirusa

Vesti

DOBROČINSTVO ILI ŽELI DA ZARADI NA VAKCINAMA? Bil Gejts donirao 100 miliona dolara za borbu protiv koronavirusa

Podeli vest

Sredstva će biti upotrebljena za jačanje napora za detekciju, izolaciju i tretman obolelih te razvoj vakcina i dijagnostiku

Fondacija Bila i Melinde Gejts danas je obećala da će dati do 100 miliona dolara za globalni odgovor na epidemiju novog virusa korona od kojeg je do sada umrlo skoro 500 ljudi.

- Međunarodne organizacije, nacionalne administracije, privatni sektor i filantropi treba zajedno da rade da se uspori širenje epidemije, da se pomogne zemljama da zaštite najugroženije stanovnike i da se ubrza razvoj oruđa kojim bi se epidemija stavila pod kontrolu - rekao je zvaničnik fondacije Mark Suzman.

ŠOK! MILIJARDER BIL GEJTS PREDVIDEO JOŠ 2018. KORONAVIRUS i onda uložio OGROMNE PARE u vakcine! (VIDEO)

Foto: AP PHOTO

U navedeni iznos spada i deset miliona dolara koje je fondacija prethodno obećala krajem januara.

Iz fondacije se ističe da će usmeriti 20 miliona dolara organizacijama poput Svetske zdravstvene organizacije, američkog Centra za kontrolu i zaštitu od oboljenja, kineske Nacionalne komisije za zdravlje i kineskog Centra za kontrolu i prevenciju oboljenja.

Dodatnih 20 miliona biće prebačeno za pomoć zdravstvenim službama u podsaharskoj Africi i južnoj Aziji gde su se nedavno pojavile epidemije poput svinjskog gripa H1N1.

Fondacija je namenila do 60 miliona dolara za ubrzanje otkrića, razvoja i probe vakcina, lečenja i dijagnostikovanja virusa.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija