• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik

06.02.2020

20:00

"GLOBAL TAJMS" DEMANTOVAO VEST O SMRTI KINESKOG DOKTORA KOJI JE PRVI UPOZORIO NA KORONA VIRUS! Stanje je kritično, ALI ŽIV JE!

Vesti

"GLOBAL TAJMS" DEMANTOVAO VEST O SMRTI KINESKOG DOKTORA KOJI JE PRVI UPOZORIO NA KORONA VIRUS! Stanje je kritično, ALI ŽIV JE!

Podeli vest

Kineski list „Global tajms“ opovrgao je svoju informaciju da je lekar iz Vuhana, koji je među prvima pokušao da upozori javnost na mogućnost epidemije koronavirusa, zbog čega je bio optužen za širenje lažnih informacija, umro, navodeći da se nalazi u kritičnom stanju

List je ranije objavio da je Li Venlijang umro od posledica koronavirusa, ali je potom precizirao, na osnovu podataka Centralne bolnice Vuhana, da je na intenzivnoj terapiji.

- On je u kritičnom stanju. Prema nekim informacijam njegovo srce je prestalo da kuca u 16.30 (po moskovskom vremenu). Potom mu je pružena pomoć - navodi list na Tviter nalogu.

Doktor Centralne bolnice u Vuhanu Li Venlijang 30. decembra je pisao kolegama na socijalnoj mreži "Vičet" da je potvrđeno sedam slučajeva koji su se zarazili koronavirusom SARS na pijaci morske hrane "Huanan".

Međutim, lekar nije znao da se radi o novom tipu koronavirusa 2019-nCoV.

PREMINUO DOKTOR KOJI JE UPOZORIO NA IZBIJANJE KORONAVIRUSA! Prvo su ga uhapsili zbog širenja glasina, A ONDA JE USLEDILA GORKA ISTINA!

Njegova objava se viralno širila kineskim društvenim mrežama, jer se sve više ljudi plašilo nove epidemije izazvane SARS-om.

Međutim, Li i još sedam lekara, koji su na društvenim mrežama podelili vesti o epidemiji koja se širi, pozvani su u policiju u Vuhanu. Oni su upozoreni da više ne šire „lažne izjave na Internetu“, koje mogu ozbiljno ugroziti društveni poredak.

Kineske vlasti su 31. decembra obavestile Svetsku zdravstvenu organizaciju o epidemiji nepoznate upale pluća u gradu Vuhanu, u centralnom delu zemlje. Kineski stručnjaci utvrdili su 7. januara uzročnika bolesti — to je koronavirus 2019-nCoV.

Prema najnovijim podacima Centra za naučne i inženjerske sisteme Univerziteta „Džon Hopkins“, koji koristi podatke Svetske zdravstvene organizacije i kineskih zdravstvenih institucija, do sada je od novog koronavirusa umrlo više od 560 osoba, a više od 28.000 je zaraženo.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija