• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik

09.02.2020

16:38

NACIZAM JE OPASNA ZARAZA, POMOĆI ĆEMO UKRAJINI DA ISKORENE TE BUVE! Poklonska bez pardona o ukrajinskim nacionalistima!

Vesti

NACIZAM JE OPASNA ZARAZA, POMOĆI ĆEMO UKRAJINI DA ISKORENE TE BUVE! Poklonska bez pardona o ukrajinskim nacionalistima!

Podeli vest

Poslanica Državne dume Rusije Natalija Poklonska pozvala je Ujedinjene nacije da izjednače sledbenike lidera ukrajinskih nacionalista Stepana Bandere s nacistima

- Pozivam UN da one, koji se deklarišu kao pristalice Bandere, izjednače s Hitlerovim sledbenicima i da ih stavlja na poternice, kao i da ih hapse i pritvaraju u bilo kojoj zemlji sveta, koja smatra da je nacizam opasna zaraza. Pomoći ćemo Ukrajini da iskoreni te buve - napisala je Poklonska na Fejbuku.

Prema njenim rečima, Banderine pristalice su glavni neprijatelji aktuelnog ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog.

U Kijevu je ranije održana manifestacija u čast Bandere, posvećena „misiji Ukrajine i nacionalnim interesima u globalizovanom svetu“.

PUTINOVA ČELIČNA LEDI POTKAČILA ERDOGANA: Kako to da on ne zna čiji je Krim?! Ako sumnja neka skupi hrabrost i DOĐE!

Stepan Bandera (1909-1959) bio je lider „Organizacije ukrajinskih nacionalista“, jedan od glavnih inicijatora stvaranja „Ukrajinske pobunjeničke armije“ (UPA), čiji je cilj bila borba za nezavisnost Ukrajine.

UPA je delovala prvenstveno u Zapadnoj Ukrajini, borila se protiv sovjetskih vojnika i sarađivala s nacistima. Nakon završetka rata nastavila je da se bori protiv sovjetske vlasti.

Ranije je Centralna obaveštajna agencija (CIA) objavila arhivska dokumenta o ukrajinskim nacionalistima i njihovom vođi Stepanu Banderi pod nazivom „Stepan Bandera i ukrajinska država“.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija