• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.02.2020

23:45

UŽASNA TRAGEDIJA U OSNOVNOJ ŠKOLI NA SEVERU INDIJE! Devojčica (3) upala u ključali kari I UMRLA!

Vesti

UŽASNA TRAGEDIJA U OSNOVNOJ ŠKOLI NA SEVERU INDIJE! Devojčica (3) upala u ključali kari I UMRLA!

Podeli vest

Trogodišnja Indijka preminula od opekotina nakon što je u školskoj kuhinji upala u kazan sa vrelim jelom. Kuvarica ništa nije primetila jer je imala slušalice u ušima i slušala je glasnu muziku

Trogodišnja devojčica iz Indije preminula je od teških opekotina nakon što je upala u kazan sa ključalim karijem u kuhinji jedne osnovne škole na severu zemlje. Tragedija se dogodila dok je kuvarica bila u kuhinji, ali ona ništa nije primetila jer je imala slušalice u ušima i slušala je glasnu muziku.

Bila bez nadzora

Katastrofalna nesreća dogodila se u državnoj osnovnoj školi u naselju Rampur Atari u saveznoj državi Utar Pradeš. Indijski mediji navode da za sada nije sasvim jasno kako je devojčica upala u kazan sa karijem i zašto je uopšte bila u školskoj kuhinji bez nadzora starijih. Pretpostavlja se da je u školu došla zajedno sa starijim bratom, koji je đak te obrazovne ustanove, te da se verovatno zaigrala i upala u kazan sa hranom.

Brat vrištao

Kuvarica je imala slušalice u ušima i nije čula vrištanje i zapomaganje mog sina
Otac devojčice

Prema rečima oca nastradale devojčice, njen brat, koji je video šta se dogodilo, pokušao je da obavesti kuvaricu o tome, ali ova ništa nije čula.

- Kuvarica je imala slušalice u ušima i nije čula vrištanje i zapomaganje mog sina - rekao je otac, čije ime nije navedeno.

Nesrećno dete izvučeno je iz ključalog karija tek kad su u pomoć priskočili nastavnici. Oni su čuli dečaka kako viče i primetili su da se u kuhinji nešto čudno dešava. Pritrčali su kazanu, prosuli kari i izvukli devojčicu.

Dešavalo se i ranije

Trogodišnji dečak po imenu Sureš nastradao je u novembru prošle godine na gotovo isti način kao i njegova neimenovana vršnjakinja. On je takođe upao u kazan sa ključalim karijem u osnovnoj školi u saveznoj indijskoj državi Telangana. Malo ranije istog meseca šestogodišnji dečak u jednoj privatnoj školi umro je od opekotina nakon što je upao u kazan sa vrelom supom od sočiva. Slična tragedija desila se i 2013. godine, kad je preminula šestogodišnja devojčica Anuša, koja je zadobila teške opekotine na 70 odsto kože.

Ona je sa strašnim opekotinama prebačena u obližnju bolnicu, ali joj nije bilo spasa i ubrzo je podlegla povredama. Lekari kažu da je dete predugo bilo u ključalom kariju, te da je imala neizlečive opekotine po čitavom telu.

Direktor suspendovan

Zbog ovog tragičnog incidenta, koji je uzburkao javnost u Indiji, lokalne vlasti odmah su suspendovale direktora škole. Takođe, pokrenuta je i zvanična istraga. Jedan od zvaničnika lokalnog sekretarijata za osnovno obrazovanje rekao je da će zbog tragične smrti devojčice neko morati da odgovara.

- Obavešteni smo o ovoj užasnoj tragediji. Naložena je istraga i ubrzo bi trebalo da znamo šta se tačno dogodilo. Odgovorni će biti kažnjeni. U ovom trenutku možemo da potvrdimo da nastradala devojčica nije bila đak škole. Ona nije trebalo ni da bude u školi jer je previše mala - rekao je neimenovani indijski zvaničnik iz sekretarijata za osnovno obrazovanje.

Spremanje hrane problematično u školama

Spremanje hrane u indijskim školama veoma je problematično, a vlasti se trude da uvedu neki red.
U avgustu prošle godine 20 dece u jednoj osnovnoj školi u Biharu je umrlo, a 60 ih je hospitalizovano nakon što su pojeli otrovni ručak. Istog meseca 27 mališana u školi u Rampur Bahri otrovalo se karijem, u kojem je kasnije nađen gušter. Malo pre toga, 39 osnovaca u Orisi otrovalo se jelom u kojem je nađen škorpion.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija