• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

11.02.2020

18:11

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) BOLESNI ZATVORENIK MOLIO ČUVARE ZA POMOĆ, ONI SE IŽIVLJAVALI NAD NJIM! Užasna scena u američkom zatvoru!

Vesti

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) BOLESNI ZATVORENIK MOLIO ČUVARE ZA POMOĆ, ONI SE IŽIVLJAVALI NAD NJIM! Užasna scena u američkom zatvoru!

Podeli vest

Zatvorenik u američkom zatvoru je preminuo, a čuvari su ignorisali njegove molbe za pomoć i vređali ga, pokazuje video-snimak sa nadzornih kamera u zatvoru u Oklahomi

Teral Elis Džunior preminuo je od sepse i upale pluća samo dve nedelje pošto je pritvoren u zatvoru u Oklahomi, objavio je „Indipendent“. Na video-snimku iz okružnog zatvora Otava, koji potiče iz 2015. godine, vidi se Elis kako umire i moli da mu pomognu, a čuvari mu odgovaraju: „Ako ne možeš da dišeš, kako možeš da pričaš“, vređaju ga i psuju.

Njegova porodica je sada podnela tužbu protiv šerifove kancelarije koja je nadležna za zatvorske čuvare, a savezni sudija je trebalo da odluči da li je ona osnovana i ide li u dalju proceduru. 

U tužbi se navodi da je Elis bio ozbiljno bolestan, da se žalio čuvarima na „napade, nekontrolisano znojenje, bolove, dehidrataciju, slabost“, ali su oni zanemarili njegove zahteve da ga pošalju lekaru. Kako porodica navodi u tužbi, „čuvari su zanemarili očite simptome ugroženog zdravlja i nisu Elisa poslali na vreme u bolnicu, niti mu omogućili lekarsku pomoć“.

(VIDEO) VOZAČ SNIMIO DRAMU U RUSIJI! Stravična eksplozija ostavila 24.000 ljudi bez struje i grejanja!

Prema navodima iz tužbe, Elisu je jedino pomagao drugi zatvorenik, koji je morao da ga hrani i daje mu vodu.

- Šta ćete reći mom dvogodišnjem detetu kada ovde umrem - navodno je rekao Elis čuvarima, a navedeno je u tužbi.

Pored Elisa, i drugi zatvorenik je molio čuvare da pomognu bolesnom čoveku, ali su oni to ignorisali, govoreći mu da prestane da se pretvara.

Elis je preminuo samo sat vremena pošto je prebačen u bolnicu, u koju je stigao dan posle snimka koji je sada objavljen.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija