• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

11.02.2020

22:07

(VIDEO) RUSI TVRDE, F35 JE POGOĐEN IZNAD SIRIJE! Nije ga stigao ni S 300, niti S 400, "GLAVE MU JE DOŠAO" ZASTARELI S 200! Izrael i SAD sakrili avion!

Vesti

(VIDEO) RUSI TVRDE, F35 JE POGOĐEN IZNAD SIRIJE! Nije ga stigao ni S 300, niti S 400, "GLAVE MU JE DOŠAO" ZASTARELI S 200! Izrael i SAD sakrili avion!

Podeli vest

Ruski mediji tvrde da je izraelski F-35I pogođen i oštećen od strane ruskog S-200 PVO sistema, koji kontroliše sirijska vojska, tokom izraelskog vazdušnog napada u Siriji u aprilu prošle godine. Rusi se pozivaju na proverene izvore i navode da Tel Aviv i Pentagon, i pored silnih medijskih aktivnosti i propagande, nisu uspeli da sakriju da je avion pogođen

Izrael, međutim, pritisnut novim dokazima potvrđuje incident sa avioonom, ali tvrdi da je jedna od njihovih F-35-ica oštećena, ali posle sudara s pticom.

Cela priča počinje prošle godine u oktobru, kada je Izrael objavio da su njihovi avioni pogodili sirijsku PVO bateriju u blizini Damaska, koja je dva sata pre toga ispalila hice na izraelske izviđačke avione koji su leteli iznad Libana.

Napad je oštetio sirijsku bateriju, a izraelski avioni nisu pogođeni, tvrdio je Izrael. Koincidencija ili ne, ali ovaj incident se desio istog dana kada je ruski ministar odbrane, Sergej Šojgu, došao u Izrael na razgovore sa premijerom Benjaminom Netanjahuom i ministrom odbrane Avigdorom Libermanom.

Međutim, Southfront sajt koji pokriva aktivnosti ruske vojske i njenu intervenciju u sirijskom ratu, objavio je da se desilo sledeće: "Prema dostupnim informacijama, sirijske snage su koristile sistem S-200 protiv izraelskog aviona", pišu oni.

Portal naglašava da je toliko hvaljeni "nevidljivi" F-35 pogođen projektilom koji je počeo da se proizvodi pre pola veka.

Nekoliko sati pošto je izraelska vojska objavila napad na sirijsku PVO bateriju, izraelski mediji su izvestili o tome da je izraelski F-35 oštećen u sudaru sa pticom, dve nedelje pre.

RUSI RASKRINKALI ĐUKANOVIĆA! MILOV MITROPOLIT MIRAŠ DEDEIĆ: MOGU, PO POTREBI, DA PREĐEM U RIMOKATOLICIZAM! Ima li iko da mu sada nije jasno šta se dešava u CG!

Avion se navodno bezbedno spustio, ali izraelska avijacija je priznala da nije sigurno hoće li ovaj avion više moći da poleti. 

Međutim, izraelski izvori nisu mogli da pokažu fotografiju aviona koji ima oštećenje nastalo usled "sudara sa pticom".

PUTIN TE POSMATRA, PAZI! Pogledajte kako reaguju stanari ove zgrade kad ugledaju RUSKOG PREDSEDNIKA U LIFTU! (VIDEO)

Niko nije objasnio zašto bi Izraelci osećali potrebu da objave fotografiju oštećenog nevidljivog aviona. 

Najinteresantije u ovoj priči nije to da li je avion oboren ili ne i ko ga je oborio , već to da je F-35 postao takav simbol američke tehnološke kompetencije, tako da će svaka vest o njegovom obaranju u borbi biti teška kompromitacija a naročito ako je oboren starim sovjetskim sistemima. 

U upotrebi od 1966. godine!

S-200 raketni sistem zemlja-zrak projektovan je za odbranu najvažnijih administrativnih, industrijskih i vojnih postrojenja od svih vrsta vazdušnih napada. 1966. godine S-200 je zvanično primljen u upotrebu, a zamenio je RZ-25/5V11 "Dal". 
Prve operativne jedinice S-200 raspoređene su 1966. godine u SSSR na 18 lokacija sa 342 lansera. Do 1968. godine bilo je na 40 lokaliteta, a do 1969. godine 60 mesta. Rast broja zatim se postepeno povećavao tokom 1970-ih (1.100 lansera), sve dok nije dostignut vrhunac od 130 lokacija i 2/030 lansera u periodu 1980-1990.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nile

pre 4 godine

Posle one vesti o smrti Mladića eto još jače....Rusija je postala najveća sila na svetu ali na internetu sa lažnim vestima! Ma biće to da sve Vizantijske krivoslavce samo laž spasava? Kako neko može da sakrije da mu je oboren avion i to sada u 21veku pored toliko kamera i to najbolji avion kojeg je napravio ljudski rod(teoretičari čak kažu da su ga preuzeli od vanzemaljske tehnologije) zbog kojeg Rusi toliko pate?

gaga

pre 4 godine

Koja pilulica,neka se nosi taj Nile u tri lepe.....

Hehe

pre 4 godine

Pa kakva je to Ruska nesposobna raketa da "UDARI" avion a da ga ne sruši? Pa mora da je taj avion neko otporno čudo?

Vaske

pre 4 godine

Pa i sttari PVO sistem je. videoF-35 iznad Irana a ne novi S-400, izgleda da praveci novu tehnologiju s g zaborave na streu

Amer

pre 4 godine

picke ruske,pisete rusku propagandu,mrs za rusiju ili Bosnu, primitivci novinarski, informer je olos, udbasi I cinkarosi.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija