• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/alo.rs

13.02.2020

12:11

ŠOK ZA MERKELOVU! Angelin zakleti neprijatelj dolazi na njeno mesto

Vesti

ŠOK ZA MERKELOVU! Angelin zakleti neprijatelj dolazi na njeno mesto

Podeli vest

Fridrih Merc, istorijski suparnik i zakleti neprijatelj nemačke kancelarke Angele Merkel u njenoj konzervativnoj stranci CDU-u, planira da se kandiduje za dužnost predsednika stranke, pišu nemački mediji

Glavni predstavnik desnog krila Hrišćansko-demokratske unije (CDU) nakon godina kancelarkine centralstičke politike tako postaje mogući kandidat za predsednika stranke, nakon najave ostavke sadašnje predsednice koja dolazi u jeku političke krize.

Novi predsednik CDU-a biće istovremeno kandidat za dužnost kancelara pre parlamentarnih izbora planiranih najkasnije krajem 2021. i tako će imati priliku da nasledi Merkel na kancelarskoj dužnosti koju je obavljala više od 15 godina. Pre dvadesetak godina nadmoćno ga je pobedila.

POZNATO KO ĆE ZAMENITI ANGELU MERKEL i to će biti VELIKA PROMENA NAKON DVE DECENIJE

ŠOK U NEMAČKOJ! Naslednica Angele Merkel odustala od kandidature za kancelara!

Foto: reuters

CDU je u anketama najpopularnija stranka, iako je u padu.

Fridrih Merc, 64-godišnji advokat, odlučan je u nameri da se kandiduje na stranačkim izborima koji bi mogli da se organizuju pre leta, tvrdi dnevni list Bild i agencija DPA.

Bude li u sledećim mesecima izabran za predsednika CDU-a, kancelarka će s takvim protivnikom u stranci teško moći da završi mandat, koji joj ističe 2021. To bi moglo dovesti do prevremenih izbora.

Sadašnja predsednica konzervativne stranke Anegret Kramp-Karenbauer je u ponedeljak najavila ostavku.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija