• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/dailymail.co.uk

14.02.2020

07:34

ISPOVEST ŽENE KOJA JE ŽIVELA VRATA DO VRATA SA HITLEROM: Videla sam kako iznose kovčeg iz njegovog stana, svi smo znali o čemu se radi, ali nismo smeli da pisnemo (VIDEO)

Vesti

ISPOVEST ŽENE KOJA JE ŽIVELA VRATA DO VRATA SA HITLEROM: Videla sam kako iznose kovčeg iz njegovog stana, svi smo znali o čemu se radi, ali nismo smeli da pisnemo (VIDEO)

Podeli vest

Jevrejka Alis Frank Stok (101) šokirala je otkrićem da živela u komšiluka Adolfa Hitlera. Alis je provela godine živeći u istom stambenom bloku kao i nacistički diktator dok je odrastala u Nemačkoj tokom 1920-ih i 1930-ih godina

Njena porodica živela je na Prinzregentplacu u Minhenu, vrata do vrata  jedne od najozloglašenijih ličnosti u istoriji, koja se uselila u taj blok 1929. godine.

Alis je ispričala je ponekad viđala Hitlera kako utrčava u zgradu okružena stražarima SS organizacije, najverovatnije u strahu od pokušaja atentata.

TRENUTAK KADA JE ZLO DOBILO VLAST! Na današnji dan Hitler je postavljen za kancelara Nemačke! (VIDEO)

U to vreme mogle su da se čuju brojne glasine o njegovim noćnim aktivnostima koje su uključivale misterioznu sudbinu njegove sestričine Geli Raubal, sa kojom je bio u vezi.

Starica je ispričala da je jednom videla da iz Hitlerovog stana iznose mrtvački sanduk za koji su mnogi mislili da se u njemu nalazi telo njegove sestričine Geli koja se ubila pucnjem iz pištolja. 

 

 

 

- Živeli smo u kući, velikoj kući - i bila su dva ulaza. Jedan je bio naš stan, broj 14,  drugi je bio broj 13 ili 15. Tu je živeo Hitler. Čuli smo mnogo glasina, od kuvara i drugih zaposlenih. Videli smo i mrtvački kovčeg koji iznose. Mislim da je u njemu bila Hitlerova sestričina koja je tu živela. Bilo je mnogo nagađanja kako i kada je umrla, ali nikada nije bilo potvrđeno i nije smelo o tome da se priča -rekla je Alis.

On je otkrila da su još tada svi živeli u strahu od odmazde. 

- Imali smo divnog kuvara koji je bio stariji i posvećen katolik ali i veoma antihitlerovski nastrojen. Jednom je video Hitlerovu fotografiju kako visi na zidu i rekla:" Da, trebalo bi ga obesiti - ali ne ovako! Rekla sam: "Sve ćete nas odvesti u koncentracioni logor" - ispričala je Alis.

(FOTO) HITLER KAO KAIN! Izložena slika iz 1944. godine, NACISTIČKI LIDER U KOŽI BIBLIJSKE LIČNOSTI!

OTKRIVENA NAJVEĆA TAJNA DRUGOG SVETSKOG RATA! Nacistički vojnici pokorili Evropu na metamfetaminima!

Foto: wikipedia

Na pitanje šta bi rekla Hitleru znajući šta sada zna, rekla je: Ne bih htela da razgovaram s njim jer su moja osećanja previše jaka - ne bih mogla.

U London su se preselili nekoliko dana pre izbijanja Drugog svetskog rata. Porodica je bila prisiljena da proda 200 godina staru violinu kako bi sakupila 1.000 funti potrebnih za ulazak u Englesku.

Alis je radila je za BBC i Organizaciju za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) nakon odlaska iz Nemačke. Supruga Roja Mekdonaldac Stoca, dobitnika Vojnog krsta upoznala dok je radila za OECD u Parizu 1966. godine. Par je bio zajedno 38 godina pre venčanja 2004. i nemaju dece.

Vremešna Alis sada živi u staračkom domu u Bristolu i još uvek se seća života u bogataškom kraju i susreta sa ozlogašenim komšijom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Šta je sve lakše preko eUprave? (VIDEO)
Društvo

Šta je sve lakše preko eUprave? (VIDEO)

Nema sumnje da svako od nas pamti stresove koje smo doživeli zbog čekanja u dugim redovima i gubljenja vremena na obavljanje administrativnih poslova. Srećom, konačno možemo da odahnemo.

16.04.2024

08:00

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija