• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/daily mail/tanjug

14.02.2020

09:25

KIM POGUBIO FUNKCIONERA KOJI JE NAPUSTIO KARANTIN?! Zvaničnik Severne Koreje tragično završio pošto se oglušio o naredbu vrhovnog vođe povodom KORONAVIRUSA!

Vesti

KIM POGUBIO FUNKCIONERA KOJI JE NAPUSTIO KARANTIN?! Zvaničnik Severne Koreje tragično završio pošto se oglušio o naredbu vrhovnog vođe povodom KORONAVIRUSA!

Podeli vest

Zvaničnik Severne Koreje uhapšen je i navodno odmah pogubljen nakon što je rizikovao širenje koronavirusa posećujući javno kupatilo, javio je Dejli mejl

Zvaničnik u oblasti trgovine poslat je u karantin nakon posete Kini sa Kim Džong Unom, međutim, on je, navodno, prekršio dekret lidera Severne Koreje, koji je rekao da će sprovesti "vojni zakon" protiv svakog ko bude napustio karantin bez odobrenja.

Pojavile su se i informacije da je drugi zvaničnik prognan na severnokorejsku farmu nakon što je pokušao da prikrije svoja putovanja u Kinu. On je navodno bio član Agencije za nacionalnu bezbednost. Međutim, tvrdnje o "čistki" i pogubljivanju uobičajene su u Severnoj Koreji i veoma ih je teško potvrditi.

Prošle godine su široko rasprostranjene glasine da je jedan visoki službenik progonjen nakon neuspelog samita sa Donaldom Trampom, ali su se pokazale netačnim kada se kasnije sa Kimom pojavio u javnosti.

Inače, u Severnoj Koreji do sada nije zvanično potvrđen nijedan slučaj novog koronavirusa (kovid-19), ali je ta zemlja stavila u karantin određeni broj ljudi nakon što su imali slične simptome.

 

 

Severnokorejski mediji opisali su borbu protiv virusa kao stvar nacionalne egzistencije, zbog čega su gotovo zatvorili saobraćaj preko granice. U toj zemlji je zabranjen ulazak stranih turista, intenzivirane su provere na aerodromima, lukama i drugim ulazima u zemlju, a mobilisano je oko 30.000 zdravstvenih radnika da kontrolišu građane i izoluju one sa simptomima, prenosi AP.

Sjedinjene Američke Države izrazile su veliku zabrinutost zbog ranjivosti Severne Koreje na izbijanje koronavirusa i spremnost da pomognu humanitarnim organizacijama u pokušajima da obuzdaju širenje bolesti u toj zemlji.

"Podržavamo i ohrabrujemo rad američkih i međunarodnih humanitarnih organizacija i zdravstvenih organizacija koje se bore protiv širenja koronavirusa u Severnoj Koreji. SAD su spremne da olakšaju dobijanje pomoći od ovih organzacija", izjavio je portparol Stejt departmenta Morgan Ortagus.

Stručnjaci kažu da bi epidemija u Severnoj Koreji mogla biti strašna zbog hroničnog nedostatka sanitetskog materijala i loše zdravstvene infrastrukture.

Sve o smrtonosnom koronavirusu čitajte OVDE.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Taki se čuva država, pa i vlast,ali možfa i oni vremenom shvate neke stvari.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija