• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

15.02.2020

21:22

UKRAJINA PRETI TUŽBOM IRANU: Ne planiramo dugo da čekamo

Vesti

UKRAJINA PRETI TUŽBOM IRANU: Ne planiramo dugo da čekamo

Podeli vest

Države čiji građani su poginuli prilikom obaranja ukrajinskog aviona iranskom raketom mogle bi podneti tužbu protiv Irana, izjavio je šef diplomatije Ukrajine Vadim Pristajko na marginama Minhenske konferencije o bezbednosti

Pristajko je naglasio da Ukrajina očekuje brzu reakciju Irana.

- Ne planiramo dugo da čekamo. Govorimo o nedeljama i mesecima, a ne o godinama - rekao je Pristajko „Evropskoj pravdi“.

Na pitanje novinara šta se može očekivati ako Iran ne odgovori onako kako očekuje Ukrajina i druge države, odgovorio je da „mogu podneti tužbu Međunarodnom sudu“.

- Mi imamo pravo da upotrebimo međunarodne pravne instrumente, ali za sada se nadamo akcijama Irana- izjavio je Pristajko.

Šef diplomatije Kanade Fransoa Šampanj je potvrdio da međunarodna zajednica smatra da Iran mora da radi ono što se od njega traži.

MI SMO SE OSTVETILI, ALI AMERI NEKA SE PRIPAZE! Iranski ministar: ZNAJU NA ČIJEM SU GA TLU UBILI!

- Ako ste priznali svoju odgovornost, to će dovesti do posledica - objasnio je on.

Podsetimo — putnički „boing 737“ avio-kompanije „Međunarodna avio-linija Ukrajine“ srušio se 8. januara, ubrzo nakon poletanja iz Teherana. Poginulo je svih 176 putnika i članova posade.

Tri dana kasnije Teheran je potvrdio da je sistem protivvazduhoplovne odbrane Irana greškom oborio avion, misleći da se radi o krstarećoj raketi.

Kako je saopšteno — Teheran je očekivao napad SAD, zbog čega su sistemi PVO bili u stanju pune borbene gotovosti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija