• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

17.02.2020

08:37

RUSIJA DA PRESTANE DA PODRŽAVA SIRIJU! Tramp zabrinut, ODMAH POZVAO ERDOGANA!

Vesti

RUSIJA DA PRESTANE DA PODRŽAVA SIRIJU! Tramp zabrinut, ODMAH POZVAO ERDOGANA!

Podeli vest

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je tokom razgovora sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom da Rusija ne treba da podržava akcije sirijske vojske u Idlibu, saopštila je pres-služba Bele kuće

Predsednik Tramp izrazio je zabrinutost zbog nasilja u sirijskom Idlibu i zahvalio predsedniku Erdoganu za napore koje Turska ulaže za sprečavanje humanitarne katastrofe - navodi se u saopštenju.

Takođe se dodaje da je Tramp izrazio želju Sjedinjenih Američkih Država da Rusija prekine sa podrškom „zverstvima režima“ sirijskog predsednika Bašara Asada i da se sirijski sukob reši političkim putem.

Tramp je ponovio i da će strana intervencija u Libiji samo pogoršati situaciju, navodi se u saopštenju.

LAVROV NIKADA OVAKO NIJE GOVORIO, EVROPA I SAD U NEVERICI: Direktno optužio Ameriku za sabotažu - Zapad strahuje od ODGOVORA MOSKVE!

Erdogan je ranije izjavio da je pozvao predsednika Rusije Vladimira Putina da izvrši pritisak na sirijskog predsednika Bašara Asada kako bi sirijska vojska prekinula ofanzivu u provinciji Idlib i do kraja februara se povukla sa turskih posmatračkih mesta, zapretivši u protivnom vojnim odgovorom. Erdogan je u subotu rekao da Ankara neće čekati kraj februara, već zahteva hitno povlačenje sirijske vojske.

Prethodno je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao da Turska nije uspela da ispuni nekoliko ključnih obaveza za rešavanje problema oko sirijskog Idliba.

Konkretno, nije razdvojila oružanu opoziciju, koja je spremna za dijalog sa vladom u okviru političkog procesa, od terorista Nusra fronta. Sa svoje strane, potpredsednik Turske Fuat Oktaj dao je izjavu da je Turska ispunila preuzete obaveze o Idlibu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bane

pre 4 godine

A, amerika da se skloni od celog sveta i prestane da otima.

SS

pre 4 godine

Tako je svetske gazde,naredite im kad neznaju da vam stanu na rep.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija