• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.02.2020

13:55

SVE TEORIJE KONAČNO PALE U VODU! Holandski tajni dokumenti otkrivaju: Evo ko je zaista oborio malezijski MH17!

Vesti

SVE TEORIJE KONAČNO PALE U VODU! Holandski tajni dokumenti otkrivaju: Evo ko je zaista oborio malezijski MH17!

Podeli vest

Procurio je tajni dokument holandske vojne obaveštajne i bezbednosne službe o istrazi pada malezijskog aviona na letu MH17, koji je oboren u julu 2014

Do sada se smatralo da veliku odgovornost za obaranje aviona, u kome su stradali svi putnici i članovi posade, snosi Rusija, jer je letelica oborena iznad teritorije Ukrajine, koja je bila pod kontrolom pobunjenika kojima je podršku pružala Rusija.

Prema tom dokumentu, do pada aviona MH17 "Malezija erlajnza" došlo je u oblasti u kojoj raketni sistemi Buk (ruski) nisu bili raspoređeni u vreme tragedije.

Prema dokumentu, koji je poslat holandskim tužiocima, avion MH17 bio je izvan dometa svih idenfikovanih i operativnih ukrajinskih i ruskih lokacija na kojima su bili raspoređeni sistemi 9K37M1 Buk M1, prenosi Tass.

ZAHAROVA ODBRUSILA ZAPADU NA OPTUŽBE O UMEŠANOSTI U PAD AVIONA! Objavljujete lažne materijale, prošli smo već kroz to!

Holandski novinar Maks van der Verf rekao je da je njegov glavni zaključak da su Holanđani imali informacije o "mobilnim pozicijama Buka tokom sukoba".

- Ovu informaciju nismo videli ranije. I vojska, holandska, zaključila je da nema informacije o bilo kakvim raketnim sistemima Buk u blizini MH17 - naveo je on.

Foto: twitter.com/RT_com

Ukupno su objavljena četiri dokumenta, a pored izveštaja o pozicijama Buka, objavljen je transkript razgovora između nemačkog nezavisnog novinara Bilija Siksa i australijskih policajaca.

Tokom ovog razgovora, Siks je pomenuo svedoke koji su videli ukrajinske borbene avione na dan nesreće. Trećim dokumentom otkriva se da su australijski stručnjaci, koji su radili na ovom slučaju, analizirali slike koje su redigovane.

AMERI, DA LI STE VI NORMALNI, KAKVE VEZE IMA PUTIN SA PADOM MALEZIJSKOG BOINGA?! Pompeo traži od Rusije izveštaj o padu aviona u Donbasu!

Četvrti dokument predstavlja transkript razgovora između holandskih policajaca i neimenovanog očevica, koji je rekao da je video dva ukrajinska borbena aviona uoči incidenta. Nekoliko minuta kasnije, kako je naveo, čuo je glasan prasak i video kako pada putnički avion.

Avion "boing 777" oboren je iznad Donjecke oblasti 17. jula na putu od Amsterdama do Kuala Lumpura. Tom prilikom poginulo je 298 putnika i članova posade, među kojima je bilo državljana 10 zemalja.

Do sada je istragu o obaranju malezijskog aviona vodila međunarodna komisija, na čijem čelu je bio tim iz Holandije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mića

pre 4 godine

Pa ovde u Sloveniji a i Austriji mediji su preneli da su Holandjani objavili da je ipak raketa BUK, ciji su ostaci nadjeni pored olupine aviona, pogodila , vi govorite da nije nego da su Holandjani objavili da su ukrainski avioni srusili malezijski avion i kome sad verovati?????

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija