• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnjik

21.02.2020

13:00

RUSIJA SE OSLOBAĐA AMERIČKOG DUGA, povukla više od milijardu dolara!

Vesti

RUSIJA SE OSLOBAĐA AMERIČKOG DUGA, povukla više od milijardu dolara!

Podeli vest

Rusija je u decembru 2019. godine smanjila ulaganja u američke državne obveznice za 1,5 milijardi dolara

Trenutno Moskva drži 9,974 milijardi dolara duga, a o tome svedoče podaci Ministarstva finansija SAD. Od ukupne sume, 5,704 milijardi nalazi se u kratkoročnim hartijama od vrednosti, a 4,27 milijardi dolara u dugoročnim, prenosi Bankar.rs.

Rusija je počela aktivno da se oslobađa američkog duga 2018. godine. U septembru i oktobru 2018. godine ulaganja u američki državni dug su neznatno porasla, da bi Rusija ponovo počela da ih smanjuje od novembra te godine.

Rusija nije više među 30 najvećih držalaca američkog duga. Lideri na tom spisku već nekoliko meseci su Japan (1,155 bilion dolara), Кina (1,07 bilion dolara) i Velika Britanija (332,6 milijardi dolara).

Američki trezor se krajem prošle godine suočio sa padom potražnje za hartijama od vrednosti, koje su jedino sredstvo za pokrivanje budžetskog deficita. U cilju poboljšanja situacije, pokrenuta je šema "kvantitativnog olakšavanja", kada državne obveznice kupuju najveće nacionalne banke, koje Federalni rezervni sistem otkupljuje za štampane dolare.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59