• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

23.02.2020

20:44

TRAMP OPTUŽIO KONGRESMENA: Ti si kriv za CURENJE TAJNIH PODATAKA!

Vesti

TRAMP OPTUŽIO KONGRESMENA: Ti si kriv za CURENJE TAJNIH PODATAKA!

Podeli vest

Predsednik SAD Donald Tramp danas je optužio demokratskog kongresmena Adama Šifa za curenje tajnih podataka o ruskom uplitanju u americke izbore 2020. godine kako bi naneo štetu demokratskom predsedničkom kandidatu Berniju Sandersu

Tramp je rekao da mu nisu dostavljeni podaci da Rusija ima za cilj da pomogne kampanju Sandersa, američkog senatora iz Vermonta, i pozvao na istragu Šifa.

Šif, predsednik Odbora za obaveštajna pitanja u Predstavničkom domu Kongresa, negirao je ove navode, prenosi Rojters.

Izvor iz Kongresa izjavio je da su zvaničnici obaveštajnih službi rekli zakonodavcima da se čini da se Rusija uključuje u dezinformacijske i propagandne kampanje kako bi pomogla i Sandersu i Trampu.

Šif, koji je bio glavni tužilac na suđenju za opoziv Trampa u Senatu, rekao je da Tramp komentarima pokušava da skrene pažnju sa svojih postupaka.

- Srdačno ste dočekali rusku pomoć 2016. godine, pokušali ste da ucenite Ukrajinu 2019. godine i nećete da zaštitite naše izbore 2020. Sada ste otpustili svog šefa obaveštajnih službi jer je obavestio Kongres o tome. Izdali ste Ameriku - napisao je Šif u tvitu.

PUTIN ĆE TRAMPU OBEZBEDITI NOVI MANDAT NA ČELU SAD! Demokrate i "duboka država" u paranoji, STRAH OD RUSIJE NEMA GRANICA!


Tramp je prošle sedmice smenio vršioca dužnosti direktora Nacionalne obaveštajne službe Džozefa Megvajera i na njegovo mesto postavio američkog ambasadora u Nemačkoj i specijalnog izaslanika za Kosovo Ričarda Grenela, navodno nakon što ga je razljutio izveštaj parlamentarcima o ruskom uplitanju.

Predsednik je više puta dovodio u pitanje američke obaveštajne nalaze da je Rusija intervenisala kako bi mu pomogla na predsedničkim izborima 2016. protiv demokratske kandidatkinje Hilari Klinton, bivše državne sekretarke.

Rojters navodi da se čini da Tramp pokušava da podrži Sandersa, koji je sada vodeći kandidat za demokratsku predsedničku nominaciju 2020. godine, smatrajući da bi mu on bio lakši protivnik.

Budući da se deklariše kao demokratski socijalista, Sanders je protivkandidat kojeg bi Tramp želeo kako bi ojačao svoju argumentaciju da demokrati vode socijalističku agendu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija